Temat: skąd rozstępy?

Hejka. Czy rozstępy pojawiają sie od tycia czy chudnięcia ?
Pasek wagi
Jak za szybko chudniesz i jak za szybko przybierasz na wadze. Przynajmniej ja tak słyszałam.
i od chudnięcia o d tycia. jak sie tyje to sie skóra rozciaga i robia sie roztepy a potem jak chudniesz to Ci zostaja najpierw fioletyowe lub czerwoce kreski a potem białe juz nie do usuniecia wiem cos o tym bo sama icvh sie nabawiłam, pare lat temu jak bralam tabletki hormonalne
Pasek wagi
a ja mam je od zawsze... jak sie za szybko rośnie to też podobno powstają... przykład, moja koleżanka to chudzielec a też ma
Pasek wagi
i zawsze była szczupła, nie że od chudniecia jej się zrobiły, bo ona nie ma z czego chudnąc, ma naturalną niedowagę 54kg przy 173cm
Pasek wagi

Mogą też być, jak brakuje czegoś w skórze i jak się rośnie szybciej niż skóra jest w stanie się rozciągnąć.

Czesc,rozstepy sa czesto genetyczna sprawa,jesli masz tendencje do rozstepów,to przy ciazy musisz sie ciagle smarowac kremami,zeby zminimalizowac ryzyko ich wystapienia.
Tylko drogimi zabiegami sie je splyca jakos,bo one sie nie opalaja i je widac.Wiem,bo je mam tez.Polecam natomiast srodek firmy Ava -Krem na rozstepy i blizny,cena przystepna okolo 23 - 26 zł i an opakowaniu jest zalecenie stosowania. Rozstepy sie wybielaja i sa mniej widoczne.POLCAM !!!!
Ja tez mam rozstepy, i pojawiały sie nie tylko przy tyciu ale tez przy chudnieciu, generalnie czytałam ze szybkie zmiany gestosci skóry (czyli gwałtowne chudniecie badz gwaltowne tycie) są przyczynami ich powstania. Genetyka tez gra tu duza role. Aby zmieniszyc ich widocznosci i zahamowac powstawanie trzeba wcierac kremy przeciw rozstępom i stosowa duzo ruchu.  Podczas przyjmowania tabletek hormonalnych również zwiększa się ryzyko pojawienia sie rozstepów.
Rozstepy, cellulitis, czy my kobialki to wszystko musimy miec?? Za co??
hehe ;-) dokladnie;-) ale co zrobic ;-) masowac wcierac kremiki i cwiczyc ;-) heheh :-) o my biedne ;-) hahaha

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.