- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
24 września 2008, 13:42
24 września 2008, 13:51
24 września 2008, 14:10
AMERYKANY jak z cukierni |
Składniki | Przepis |
2 szklanki cukru 5 jaj 25 dag margaryny 1 kg mąki 2 szklanki mleka 4 czubate łyżeczki amoniaku LUKIER 3szkl cukru pudru utrzeć z 8 łyżkami wody i sokiem z cytryny | Tłuszcz rozpuścić i ostudzić Jaja roztrzepać z mlekiem i amoniakiem,wsypać makę i cukier, dodac tłuszcz i dokładnie wymieszać. Nakładać na natłuszczoną blaszkę po ok. 6 szt. Na jedno ciastko przypada ok. 2 łyżek masy. Robić ciastka w dużych odstępach bo mocno się rozrastają. Piec w nagrzanym piekarniku aż się zrumienią. Lekko wystudzone polukrować po płaskiej stronie. Ja robie ciacha z połowy podanych składnikow. Wychodzi 9 wieeeelkich ciastek. |
24 września 2008, 14:12
24 września 2008, 14:24
24 września 2008, 15:10
24 września 2008, 15:58
a skad wziasc ten amoniak;]?
24 września 2008, 16:18
24 września 2008, 17:57