Temat: Kurczak z rożna??

Jak to jest z tym kurczakiem? Takim typowym, z budki ? Bo jak go jem to mam wrażenie że ocieka tłuszczem, cała jestem upaćkana i klejąca :P To zależy od sposobu przygotowywania, receptury, rusztu? Bo w sieci podane są informacje bardzo podejrzane http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Kurczak-z-ro%C5%BCna-bez-sk%C3%B3ry.html trudno mi uwieżyć że ten chrupiący, skwierczący kurczaczek jest taki dietetyczny...
Pasek wagi
możne niechlujnie jesz?  u nas kurczaki są trochę bardziej 'wilgotne' niż przeciętny kurczak. nie są tłuste chyba, że ta skóra ale jej nie jem bo ogólnie nie jem skór ble
ja jem od czasu do czasu bez skory i sie nie zastanawiam czy jest kaloryczny bo jem go bez dodatkow zadnych ewentualknie z kapusta kiszona
Pasek wagi
> możne niechlujnie jesz?  u nas kurczaki są trochę
> bardziej 'wilgotne' niż przeciętny kurczak. nie są
> tłuste chyba, że ta skóra ale jej nie jem bo
> ogólnie nie jem skór ble

Hahaha, kurczaka z rożna jem jak wygłodniała lwica, to najbardziej "brudaśna" potrawa jaką znam. I chyba nie jestem jedyna, zazwyczaj je sie paluchami ;) Ale widać że kurczak tłusty, chyba że to tylko zewnętrzna warstwa i skóra..?
Pasek wagi
czasami supermarkety czy budki moczą takie mięso na granicy przydatności w oleju i przyprawach, oficjalnie po to  by poprawić smak, w rzeczywistości często po to, by zabić smród...
tak więc... są dwie opcje, jeśli Twój kurczaczek ociekał tłuszem, to może dla poprawy smaku był kruszony w oleju
lub też zbyt śmierdział
i dlatego przerzuciłam się na pieczone kurczaki, bo te z budki to nigdy nic nie wiadomo
A pieczony kurczak też pyszny
Bardzo lubię kurczaka z grilla. Nic nie zastąpi jego smaku. A jakie macie przepisy na piersi z kurczaka  z grilla??? Chciałabym zrobić męzowi coś innego niż taki prosty kurczak z rożna. Może stosujecie jakieś inne przyprawy czy coś takiego.
Jak dla mnie jest w sam raz- kiedyś jak byłem na dukanie wiele kurczak z rożna mi pomagał;) Jak dla kogoś kurczak jest za suchy to można zjeść z musztardą Dijon jest bez cukru
Ja uwielbiam piersi z kurczaka z rożna albo piekarnika daje na ruszt a pod spód blache i tam ścieka tłuszcz nigdy nie miałam suchych piersi za to widziałam ile kurczak potrafi miec tłuszczu . Masakra
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.