- Dołączył: 2011-04-08
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 656
7 września 2011, 16:43
Jak to jest z tym kurczakiem? Takim typowym, z budki
![]()
? Bo jak go jem to mam wrażenie że ocieka tłuszczem, cała jestem upaćkana i klejąca :P To zależy od sposobu przygotowywania, receptury, rusztu? Bo w sieci podane są informacje bardzo podejrzane http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Kurczak-z-ro%C5%BCna-bez-sk%C3%B3ry.html trudno mi uwieżyć że ten chrupiący, skwierczący kurczaczek jest taki dietetyczny...
7 września 2011, 16:45
możne niechlujnie jesz? u nas kurczaki są trochę bardziej 'wilgotne' niż przeciętny kurczak. nie są tłuste chyba, że ta skóra ale jej nie jem bo ogólnie nie jem skór ble
- Dołączył: 2006-01-04
- Miasto: Na Koncu Wsi
- Liczba postów: 109738
7 września 2011, 16:46
ja jem od czasu do czasu bez skory i sie nie zastanawiam czy jest kaloryczny bo jem go bez dodatkow zadnych ewentualknie z kapusta kiszona
- Dołączył: 2011-04-08
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 656
7 września 2011, 16:54
> możne niechlujnie jesz? u nas kurczaki są trochę
> bardziej 'wilgotne' niż przeciętny kurczak. nie są
> tłuste chyba, że ta skóra ale jej nie jem bo
> ogólnie nie jem skór ble
Hahaha, kurczaka z rożna jem jak wygłodniała lwica, to najbardziej "brudaśna" potrawa jaką znam. I chyba nie jestem jedyna, zazwyczaj je sie paluchami ;) Ale widać że kurczak tłusty, chyba że to tylko zewnętrzna warstwa i skóra..?
7 września 2011, 16:57
czasami supermarkety czy budki moczą takie mięso na granicy przydatności w oleju i przyprawach, oficjalnie po to by poprawić smak, w rzeczywistości często po to, by zabić smród...
tak więc... są dwie opcje, jeśli Twój kurczaczek ociekał tłuszem, to może dla poprawy smaku był kruszony w oleju
lub też zbyt śmierdział
7 września 2011, 17:06
i dlatego przerzuciłam się na pieczone kurczaki, bo te z budki to nigdy nic nie wiadomo
A pieczony kurczak też pyszny
- Dołączył: 2012-07-25
- Miasto: Łózki
- Liczba postów: 24
25 lipca 2012, 14:52
Bardzo lubię kurczaka z grilla. Nic nie zastąpi jego smaku. A jakie macie
przepisy na piersi z kurczaka z grilla??? Chciałabym zrobić męzowi coś innego niż taki prosty kurczak z rożna. Może stosujecie jakieś inne przyprawy czy coś takiego.
- Dołączył: 2012-07-15
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 16
26 lipca 2012, 23:33
Jak dla mnie jest w sam raz- kiedyś jak byłem na dukanie wiele kurczak z rożna mi pomagał;) Jak dla kogoś kurczak jest za suchy to można zjeść z musztardą Dijon jest bez cukru
- Dołączył: 2012-07-27
- Miasto: Golasowice
- Liczba postów: 1369
27 lipca 2012, 08:03
Ja uwielbiam piersi z kurczaka z rożna albo piekarnika daje na ruszt a pod spód blache i tam ścieka tłuszcz nigdy nie miałam suchych piersi za to widziałam ile kurczak potrafi miec tłuszczu . Masakra