20 lipca 2011, 15:50
Kochane, mam pytanie odnośnie "wykończenia". Wymyśliłam sobie, aby wierzch posypać kruszonymi orzechami i migdałami. Nie wiem tylko, jak je przymocować. Myślicie, ze starczy posmarować rozbełtanym białkiem jaja, nałożyć orzechy i jeszcze na chwilę do piekarnika?
Pomocy, mam tylko 15 minut :D
Mogę potem podać przepis, to taki trochę eksperyment bo nigdzie takiego przepisu nie widziałam. :)
- Dołączył: 2011-06-03
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 169
20 lipca 2011, 16:07
może z nutellą dietetyczną http://vitalia.pl/index.php/mid/25/fid/201/odchudzanie/diety/forum/22/topicid/70125/page/0
- Dołączył: 2008-03-03
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 9897
20 lipca 2011, 16:10
oczywiście, że będą się trzymać:)
- Dołączył: 2011-04-26
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1260
20 lipca 2011, 16:48
No właśnie -co to za ciasto:)?
- Dołączył: 2010-09-23
- Miasto: Łeba
- Liczba postów: 1460
20 lipca 2011, 16:50
mhh uwielbiam ciasto marchewkowe!! a ja posypuję na surowe ciasto orzechy i bakalie, delikatnie je wciskam ale zostaną na górze, nie opadną bo są lżejsze od ciasta, świeże owoce tylko opadają na dno
- Dołączył: 2010-01-01
- Miasto:
- Liczba postów: 6671
20 lipca 2011, 17:03
Ciasto marchewkowe, choć brzmi dietetycznie, to raczej zły pomysł, ma bardzo wysokie IG.
20 lipca 2011, 17:06
Mój przepis jest zmodyfikowany i nie robię go wyłącznie dla siebie- raczej ze względów smakowych, więc w tym wypadku nie martwię się wysokim IG :-)