- Dołączył: 2010-08-01
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 238
15 lipca 2011, 13:18
Dzisiaj na obiad mama robi pierogi z wiśniami. Na obiad zaplanowałam ok.450kcal. Jak myliście mogę sobie pozwolić na 6? Bo zmieszczą się w kaloryczności ( jeden ma on. 70kcal),ale wiadomo pierogi to pierogi...Oczywiście nie poleję och śmietaną
- Dołączył: 2007-04-21
- Miasto: Kołobrzeg
- Liczba postów: 2015
15 lipca 2011, 13:20
j
Edytowany przez googosiek 4 stycznia 2014, 11:19
- Dołączył: 2011-06-15
- Miasto:
- Liczba postów: 609
15 lipca 2011, 13:21
raz na jakiś czas możesz. ja też jadłam, jem i będę jeść :). nie wariuj kochana.
- Dołączył: 2010-10-25
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 2022
15 lipca 2011, 13:22
zjedz spokojnie ;-) raz na jakiś czas się należy .
- Dołączył: 2011-03-30
- Miasto: Warka
- Liczba postów: 1319
15 lipca 2011, 13:25
nie dajmy się zwariować! wszystko jest dla ludzi!
swoją drogą narobiłaś mi smaka! Nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam! Szkoda, że sama nie umiem zrobić :P trzeba będzie skoczyć po te z supermarketu :P chociaż wiadomo, że domowe niebo lepsze :)
- Dołączył: 2011-06-15
- Miasto:
- Liczba postów: 609
15 lipca 2011, 13:27
ja to nawet nigdy nie jadłam :(. wiecznie ruskie, a od święta z grzybami albo z kaszą ;/
15 lipca 2011, 13:27
> ja polałabym roztopioną czekoladą... mmmm....
ja też :D gorzka czekolada + wiórki kokosowe.... mm... mam teraz ochotę na pierogi :(
- Dołączył: 2010-07-26
- Miasto: Lublin
- Liczba postów: 597
15 lipca 2011, 13:34
ja często jem pierogi na obiad i chudnę ;)
- Dołączył: 2011-03-21
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 998
15 lipca 2011, 13:37
Mi też zrobiłaś apetyt:) Mój przepis na pierogi jakby któraś chciała sobie sama zrobić:)
mąka (1kg starcza na ok.60 pierogów)-sypiecie na blat albo stolnice;) do tego wbijacie jajko, łyżka masła lub oleju, szczypta soli i po mału dolewać ciepłej(wazne!) wody aż ciasto będzie sprężyste:) Zostawiacie na 15 minut pod ręcznikiem, potem wałkujecie, bierzecie szklankę, wyciskacie kółka, nakładacie naśrodek "kółka" trochę farszu, smarujecie trochę wodą jeden koniec i sklejacie:) ja skejenie jeszcze poprawiam widelcem to robi się taka ładna falbanka:)
Na farsz owocowy polecam po prostu wrzucic owoce na patelnię i trochę wody aż się zrobi taki żelik:)
Smacznego:)
- Dołączył: 2010-04-15
- Miasto: Legnica
- Liczba postów: 2247
15 lipca 2011, 13:38
pewnie,że tak ! :) polej jogurtem naturalnym mniaaam! :)