Temat: Zdrowe przekąski- wpisujcie proszę

Będę bardzo wdzięczna ,ponieważ pracuję i potrzebuję jakiejś inspiracji co do przygotowywania posiłków do pracy.Słyszałam o chipsach z szybki,o paluszkach z warzyw z dipem ,sałtkach. Ale jak się to robi jakie składniki i co jeszcze innego mogę wykombinować?
Pasek wagi
Chipsy szynkowe :)
-ja używam polędwicy sopockiej, kroję na paski, obsypuję czerwoną papryką i na rozgrzany teflon (bez tłuszczu)
salatki albo kanapki, mozna tez tortille z dodatkami
Dipy najlepiej robić na bazie jogurtu naturalnego np z czosnkiem, ziołami
suszone jabłka, marchewka i inne warzywa lub owoce, jogurt naturalny, bakalie
Sałatki :D
 np. z sałaty lodowej, pomidora, kukurydzy i serka koziego :D

marchweka skropiona sokiem z cytryny ,
papryka , ogorek z dipem jogurtowym
szynka zawinieta w rolo n
brzoskwinie nadziewane tunczykiem

Pasek wagi
krewetki w sosie jogurtowym (sos: jogurt natur.+ząbek czosnku + odrobina koperku, sól/cukier do smaku)krewetki mogą być mrożone(rozmrozić i zalać na 10 sek wrzątkiem, lub kupić już takie w zalewie wodnej i odsączyć.
Pasek wagi
suszone owoce, sałatki, dużo wody mineralnej
sałatka grecka
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.