- Dołączył: 2011-05-07
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 22
15 maja 2011, 13:59
Hej, jak zrobić placki warzywne, tak, żeby nie smażyć ich na tak dużej ilości tłuszczu? W sumie mam patelnię teflonową, jednak nie jest to tytan i gorzej odchodzi.
Edytowany przez Madzialllenaa 15 maja 2011, 14:00
15 maja 2011, 14:09
niewiem, wlej np. 2/3 łyżki oleju
15 maja 2011, 14:10
Najlepiej kupić sobie pędzelek, mała kropla wystarcza na dużą patelnię jak się dobrze rozprowadzi. Albo smaż normalnie a potem odciśnij tłuszcz na papierowym ręczniku.
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
15 maja 2011, 15:05
upiecz na papierze do pieczenia w piekarniku
albo patelnie wyłóż papierem i a niej usmaż na małym ogniu
ja mam patelnię Tefala i ładnie odchodzi ryba, mięso, placki, naleśniki, cokolwiek bez tłuszczu;)
- Dołączył: 2011-05-07
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 22
15 maja 2011, 15:58
To chyba muszę zainwestować, a dzisiaj spróbuję na małej ilości :)
- Dołączył: 2008-01-22
- Miasto: Koniec Świata
- Liczba postów: 20177
15 maja 2011, 16:01
Sposób mojego męża, przetrzeć patelnię skórką słoniny/boczku.