Temat: Placki warzywne

Hej, jak zrobić placki warzywne, tak, żeby nie smażyć ich na tak dużej ilości tłuszczu? W sumie mam patelnię teflonową, jednak nie jest to tytan i gorzej odchodzi.
niewiem, wlej np. 2/3 łyżki oleju
Najlepiej kupić sobie pędzelek, mała kropla wystarcza na dużą patelnię jak się dobrze rozprowadzi. Albo smaż normalnie a potem odciśnij tłuszcz na papierowym ręczniku.
upiecz na papierze do pieczenia w piekarniku
albo patelnie wyłóż papierem i a niej usmaż na małym ogniu

ja mam patelnię Tefala i ładnie odchodzi ryba, mięso, placki, naleśniki, cokolwiek bez tłuszczu;)
To chyba muszę zainwestować, a dzisiaj spróbuję na małej ilości :)
Sposób mojego męża, przetrzeć patelnię skórką słoniny/boczku.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.