Temat: Co byście zmieniły w mojej diecie ? I jakie ćw. doradziły?

Mam taki problem .. otóż odchudzam się od 3 kwietnia i nie wiem czy robię wystarczająco dużo żeby schudnąć te 10 kg do połowy lipca. 

Biegam codziennie z przerwami ok. godziny .

jem na śniadanie najczęściej chleb razowy z szynką lub serkiem topionym i jakimś warzywem . Na drugie śniadanie .. dziś zjadłam loda śmietankowego (wstyd) , ale najczęściej piję sok pomidorowy lub nic nie jem .. Na obiad to co domownicy czyli mięso + surówka( nie jem ziemniaków bo nie lubię , zastępuje je makaronem lub kasza gryczaną ) a na kolacje jajko i jakieś warzywo , albo jogurt i pije kubusia 330ml. 

Co byście zmieniły na moim miejscu ? 

Mam bardzo duży brzuch i boczki .. w dodatku za grube uda i tłuszcz na rękach . Jakie ćwiczenia by mi pomogły? 





Z góry dziękuję ;) . 


Zamiast tego loda jakiś owoc może lepiej a na kolacje białko a nie weglowodany(cukier) na brzuch jest dużo ćwiczeń: brzuszki, 8 min abs, a6w z takich podstawowych; ramiona to pompki, hantelki. Powoli zaczniesz chudnąć. No i pamietak przerwa między posiłkami max 4 godz (najlepiej 3)
Wyrzuciłabym Kubusia (bo z cukrem...jak masz sokowirówke zrób sobie sama sok z marchwii albo pij pomidorowy bez cukru).

I dodałabym II śniadanie, żeby nie było długich przerw między posiłkami.
ISAA ma racje. W ogole to lepiej jesc warzywa i owoce niz soki, bo jest wiecej skladnikow odzywczych. Ja jeszcze bym zmienila serek topiony (duzo nasyconego tlulszczu i kalorii) na niskotluszczowy serek wiejski + jakis zdrowy tluszcz, np. nasiona czy orzeszki. I rzeczywiscie, jedz to drugie sniadanie :)
Myślę podobnie: na drugie śniadanko owoc i jogurt czy biały ser, rezygnacja z soków, a zamiast serka topionego jakikolwiek inny- jeśli nie biały, to żółty nie pełnotłusty
Pasek wagi
I i II Śniadanie powinno mieć najwięcej dobrych (pełnowartościowe posiłki) kalorii z całego jadłospisu, np. 250-300kcal, na kolację coś lekkiego ,najlepiej jakiś naturalny jogurt. Ja z serka topionego i kubusia bym zrezygnowała.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.