Temat: dynia

Czy jest coś złego w tym, że codziennie na kolację zjadam upieczoną dynie? Nie wpłynie to na wagę?

Tylko cukier po niej skacze bo ma wysoki IG. Nie wiem czy pieczona też:?

Ja też piekę i mogę jeść bez niczego na okrągło ;) (u mnie zdecydowanie piżmowa lub jumbo banana, ale tego w sklepach nie ma, hokkaido jest dla mnie wodnista, nie słodka bez orzechowego aromatu jaki ma butternut).Te "wodniste" nie nadają się do pieczenia-nie są zbyt smaczne,....to do gotowania zup,leczo, nawet na dżem.. polecam pozamrażać sobie porcje dyni- jest na zimę do wszystkiego.

muszka1150 napisał(a):

Dynie hokkaido, jest najlepsza moim zdaniem, próbowałam tez zwykłej dyni, ale nie smakowała zbyt dobrze, była bardzo gorzka. Dobra tez jest piżmowa, jednak hokkaido przebija je wszystkie!
Dzięki! Na pewno sprobuje.

Pasek wagi

Liandra, o dyni jumbo banana nigdy nie słyszałam. Moja ogrodowa dynia jest slodka po upieczeniu, ale wlasnie lubi sie rozwalać. Ja tez polecam mrożenie. Mam zapas na cala zime do zup :)

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.