- Dołączył: 2009-07-17
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 129
28 lipca 2009, 12:20
A może stworzymy post na którym będzie można wpisywać przepisy do diety proteinowej :) Na każdą z faz ;) Kto sie przyłączy i pomoże mi w poszukiwaniu lepiej smakujących potrwa :)Zapraszam
- Dołączył: 2009-07-17
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 129
28 lipca 2009, 12:26
A więc o to mój przepis :) Na I fazę diety :) Nie nalezy do moich ale mam nadzieje ze nie popełniam plagiatu :)
Sałatka z tuńczyka
- tunczyk w sosie własnym
- jajka ugotowane na twardo
-serek wiejski
- pieprz
Tunczyka odcedzić na sicie dodajemy jajko pokrojone wszystko mieszamy dodajemy pieprz i zioła do smaku lub podajemy z jogurtem
- Dołączył: 2009-04-17
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 6
28 lipca 2009, 12:34
Dobry pomysł!!! Mam już dość jedzenia tego samego!! Ciągle ryba z foli albo kurczak z grilla!!! Podobno pierś z kurczaka pokrojona w kostkę, przyprawiona, obtoczona w musztardzie i jogurcie naturalnym, zapiekana w piekarniku w naczyniu żaroodpornym jest pyszna ale jeszcze nie próbowałam.
Może ktoś ma jakieś inne sprawdzone pomysły?? :D
- Dołączył: 2009-07-17
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 129
28 lipca 2009, 13:27
Pierś z kurczaka
Składniki:
pierś z kurczaka, musztarda, pieprz, curry, zioła
Przygotowanie:
Wieczorem posmarować mięsko musztardą, posypać ziołami i odstawić do lodówki na kilka godzin. Podsmazyć na patelni mocno nagrzanej, jak się przyrumieni dodać trochę wody i dusić pod przykryciem.
Dziś dopiero mam zamiar to wypróbować wieć napisze jutro czy jest dobre :)
- Dołączył: 2009-07-17
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 129
28 lipca 2009, 13:41
I znalazłam jeszcze coś takiego jak ktoś lubi wątróbke Wątróbka w "smietanie"
składniki:
1 cebula
1-2 ząbki czosnku
2-3 podwójne wątróbki
1/2 kostki bulionu grzybowego
liść laurowy, ziele angielskie
mały jogurt naturalny
Drobno posiekaną cebule i czosnek wrzucic na teflon, podlać wodą, dodać przyprawyi dusic chwilę. Nastepnie dodac wątróbkę(ja ja kroję na kawałeczki),
czekamy aż się zetnie, po chwili dolewamy jogurt naturalny. Dusimy na małym ogniu do momentu aż wątróbka nie będzie krwista. Polecam .
- Dołączył: 2009-07-17
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 129
29 lipca 2009, 08:06
Filet z dorsza pod pierzynką
Rybkę rozmrozić, pokroić na mniejsze kawałki tak 5x5 cm,
Kawałki dorsza obtoczyć w jajku a następnie w mące kukurydzianej i układać w zaroodpornym naczyniu.
Na wierzch wylać 2 rozbełtane jajka. Posypać bazylią
Piec w piekarniku
Podawać z sosem jogurtowym :)
- Dołączył: 2009-07-17
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 129
30 lipca 2009, 08:19
A'la mielone :)
Pierś z kurczaka zmielić dodać przyprawy do kurczaka i jedno jajko
Usmażyć na patelni bez oleju
Co prawda mało podobne do mielonych normalnych ale zawsze to nie tylko biały ser :)
Smacznego!!!
- Dołączył: 2009-07-17
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 129
30 lipca 2009, 10:52
Galaretka z kurczaka
1 podwójna pierś
pęczek włoszczyzny
kostka rosołowa (najlepiej z lisćmi laurowymi i zielem angielskim)
pieprz
3 łyżeczki żelatyny
ćwiartka cytryny
Gotujemy wywar z jarzyn i przypraw. Piersi kroimy na 4 kawałki. Gdy wywar gotuje sie, wkładamy pierś i gotujemy (po ugotowaniu powinna być bardzo miękka).
Po ugotowaniu kroimy lub szarpiemy mięsko na małe kawałeczki, wkładamy do salterek. W międzyczasie w 0,5 l gorącego wywaru rozpuszczamy 3-4 łyżeczki żelatyny i zalewamy mieso w salaterkach. Wstawiamy do lodówki do zastygniecia. Przed jedzeniem na galaretkę wyciskamy cytrynę
- Dołączył: 2009-07-17
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 129
31 lipca 2009, 08:37
Sałatka z paluszków krabowych
- paluszki krabowe
- jajka ugotowane na twardo
-serek wiejski
- pieprz
Paluszki krabowe kroimy w kostkę dodajemy jajko pokrojone wszystko mieszamy dodajemy pieprz i zioła do smaku lub podajemy z jogurtem