Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
Zakres pracy dyplomowej
Ocena popularności wybranych diet wśród osób z insulinoopornością i innymi zaburzeniami gospodarki węglowodanowej.
Pozytywne i negatywne aspekty stosowania Żywności genetycznie modyfikowanej.
Wybrane szkolenia/kursy
Szkolenie School of insulinresistance therapy – SOIT (2021)
Dieta w chorobach tarczycy – niedoczynność i Hashimoto (2021)
Kurs Dietetyki Sportowej (2017)
Zainteresowania zawodowe
Prewencja chorób cywilizacyjnych
Żywienie w kontekście środowiska, szczególnie dieta planetarna
Ulubiony przepis
Jogurt prażonymi wiórkami kokosa, płatkami i malinami
Ulubiona funkcja jadłospisu
Zakładka funkcji wymiany "Dania Gotowe", dzięki temu mogę w każdej chwili wymienić zaplanowany posiłek na gotowe danie bez martwienia się o obliczenie porcji posiłku
"Ulubiony" mit dietetyczny
Nie można jeść po godzinie 18:00
” "Na co dzień staram się jeść roślinnie. W mojej diecie jest też miejsce na makarony czy pizzę, bo uwielbiam kuchnię włoską. W dobrze zbilansowanej diecie jest też miejsce na takie potrawy."
Czy wiesz, że Dominika...
Uwielbia aktywność fizyczną w każdej postaci, szczególnie bieganie długodystansowe i rower.
Nie wyobraża sobie dnia bez filiżanki kawy.
Rada Dominiki dla zaczynających dietę:
"Dieta jest codziennym i ważnym elementem życia, z tego powodu jej zmiana nie jest prosta. Warto na początku drogi być świadomym, że jest to długi proces i wymaga cierpliwości. Nie należy zapominać, że w każdej diecie powinno być miejsce na przyjemności."