Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
otyłość olbrzymia/facet na masie/ dania hardcore z
wątróbką


trochę z sfery marzeń

chciałabym poprowadzić kogoś z otyłością olbrzymią (powyżej bmi 40)

myślę że to ciekawe wyzwanie dla żywieniowca

Pan na masie:

jak to kolega trener powiedział Pan jest zalany tłuszczem (19% bf waga 67 kg. 176 cm - taki kurczak zalany w smalcu)

dietę mu układam w okolicach cpm najpierw na rekompozycję później de facto masa

ale taki normalny facet na masie też by się przydał do poprowadzenia bo ten na razie stawia przede mną duże ograniczenia 

a teraz opis mojej kolacji

znów przegląd z lodówki 

sałata lodowa, kapusta kiszona, pomidor i smażona wątróbka z imbirem

pycha jak dla mnie

  • kutkutdak

    kutkutdak

    21 czerwca 2015, 23:23

    Przeglądy lodówki najlepiej smakują :)

    • VikiMorgan

      VikiMorgan

      22 czerwca 2015, 06:57

      też mi się tak wydaje

  • JoannaMaria2014

    JoannaMaria2014

    21 czerwca 2015, 18:46

    Ciekawy masz zawod... i zainteresowal mnie Twoj pamietnik. Z checia zamowilabym u Ciebie odpowiednia dla mnie diete, ktora pomoglaby mi pozbyc sie niechcianego tluszczu.... Pozdrawiam :)

    • VikiMorgan

      VikiMorgan

      21 czerwca 2015, 18:52

      zapraszam na prv ale abym mogła ułożyć dietę wymagam badań biochemicznych bo niestety nie umiem wróżyć ani z fusów ani nie mam czarodziejskiej kuli :)

  • artosis

    artosis

    20 czerwca 2015, 20:54

    kiedys mialamochote na watrobke - nawet sie nei dosmazyla i wyladowala w koszu - nie wiem jak oni te swinie pasa tutaj ,ale to byl koszmar smrod koszmarny - drobiowej watrobki nie lubie , bo za miekka jedyna jak mi smakowala to wieprzowa jeszcze taka very well done - takze watrobka u nas niet :(

    • VikiMorgan

      VikiMorgan

      20 czerwca 2015, 20:58

      spoko w wersji farszu to miękkość nie przeszkadza bo i tak zmnielona, więc będzie kurczakowata ;p

    • artosis

      artosis

      20 czerwca 2015, 21:09

      a to juz chyba psychicznie swiadomosc ,ze to to miekkie :D

    • VikiMorgan

      VikiMorgan

      20 czerwca 2015, 21:54

      a jadłaś twardy farsz?

    • artosis

      artosis

      21 czerwca 2015, 00:40

      Nie , ale najac swiadomosc ,ze to farsz watrobkowy pewnie staneloby mi w gardle.po prostu nie przechodzi mi tekstura miekkiej watrobki ,ale znowu co tym nafaszerowac jak nie lubie typowych warzyw do faszerowania kabaczkowatych ,ani papryki .dopiero teraz uswiadomilam sobie jaka jestem wybredna ,a zawsze myslalam ze zjem wszystko

    • VikiMorgan

      VikiMorgan

      21 czerwca 2015, 08:13

      ja to mówię że to wszystko zależy od ilości imbiru... ale poważnie pomidora też podobno można nafaszerować, a i mięso czy inne pierogi również.... kiedyś uwielbiałam drożdzowe pierogi z farszem gryczano watróbkowym i próby z tradycyjnymi farszami kończyły się fiaskiem smakowym ....

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.