Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
bataty i zupa marchewkowa - AIP cd


dziś dzień pomarańczowy

czyli zupa marchewkowa i smażone bataty

wczoraj ugotowałam rosół na warzywach wołowinie - porcja rosołowa z biedry i kuraku = również porcja rosołowa z biedry - tłusty wylazł że się pić nie dało

i jeszcze wczoraj z warzyw nie było mafefki to dzis dokupiłam karotke i dowaliłam 4 olbrzymy - potem zblendowałam i mam krem mafefkowy - nawek zjadliwe- od razu poszły 2 kubasy

usmażyłam batata z pieczarkami i cebulą - jakoś podobny ten batat do marchewki -

u mnie kg batata 16 pln (złodziejstwo) - w necie widziałam po 7 pln ale może to stara cena?

marchew ma więcej błonnika o 0,6 i o 60 kcal mniej na 100 g. Tak się zastanawiam czy jest sens kupować bataty.

na deser zjadłam jeszcze smażone jabłko przemysłowe (takie co na próżno szukać w delikatesach i nadaje się na szarlotkę - u mnie szara reneta) z miodem malinowym cynamonem i mielonymi wiórami kokosowymi - ale jak wrócę do kakao i migdałów to się pożegnam z tym deserem

  • Magduch2014

    Magduch2014

    17 lutego 2015, 09:55

    Ja nigdy nie jadlam batatow:)

    • VikiMorgan

      VikiMorgan

      17 lutego 2015, 10:41

      dobre do ciasta lub pieczone, gotowane pure z koperkiem podobne w smaku do dyni - bez rewelacji

    • Magduch2014

      Magduch2014

      17 lutego 2015, 10:46

      Hmmm za dynia nie przepadam:)

  • araksol

    araksol

    13 lutego 2015, 22:06

    Lubię zupę z marchwi z groszkiem

    • VikiMorgan

      VikiMorgan

      14 lutego 2015, 08:12

      przy chorej tarczycy groszku nie można

    • VikiMorgan

      VikiMorgan

      15 lutego 2015, 08:58

      wszystkie strączkowe są niewskazane przy chorobach tarczycy, w szczególności przy niedoczynności, ale przy innych też może szkodzić

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.