Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Obiadek - placki otrębowe.


W smaku bdb, szczególnie, że dodałam troszkę cynamonu.
Przygotowanie - beznadziejne! Zmieszałam składniki, podgrzałam olej na patelni, wlewam masę, placki się smażą, chcę przewrócić na drugą stronę i co? Rozpadły się!!!! Dlaczego ?! Bo nie ma w przepisie mąki!
Moja rada: Jak będziecie chciały je robić to dodajcie mąki jak do zwykłych ziemniaczanych! Inaczej - ciężko ze smażeniem.

Lecę zajadać :)
  • eeweeeliinya

    eeweeeliinya

    23 kwietnia 2010, 15:47

    hehe ciekawwe c zy taie cos jest dobre

  • Alicja69

    Alicja69

    23 kwietnia 2010, 15:33

    a ja robię z serkiem homogenizowanym (polecam hommini waniliowe), mnie też się na początku rozwalały, potem doszłam do wprawy :D

  • werciaBK

    werciaBK

    23 kwietnia 2010, 15:21

    dla mnie tez tak sie zdarzyło wkorzam sie za kazdym razem jak je robie, ale nie dodaje maki, tylko robie z nim ala jajecznice ;p

  • Gusiaczek21

    Gusiaczek21

    23 kwietnia 2010, 15:04

    no brzmi pysznie;)

  • 83Czarnulka83

    83Czarnulka83

    23 kwietnia 2010, 15:03

    Miałam ten sam problem ale ja dodawałam troszkę proszku do pieczenia wkładałam na folie aluminiową lekko posmarowaną oliwą i do piekarnika. Wychodziły super i prawie jak bułeczki.

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.