Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
rosół azjatycki


 rosół azjatycki ( z makaronem ryżowym, grzybami mun, szyja wieprzowa, wątróbka) 

  • angelisia69

    angelisia69

    13 maja 2014, 16:24

    Jak zrobilas taki rosolek?Wyglada pysznie

    • takajoanna

      takajoanna

      13 maja 2014, 16:28

      Bardzo prosto: woda- do wody tradycyjnie wszystkie "rosołowe" warzywa i jakieś mięsko (ja akurat miałam szyje indyczą i wątróbkę kurzą), sól, pieprz, dodałam trochę sosu sojowego. Jak warzywa zmiękną - dorzucam grzyby mun (całą paczkę dałam) i gotuje na małym ogniu jeszcze przez 30 min. W osobnym garnku: makaron ryżowy zalewam gorąca wodą, czekam 5 min, odcedzam i gotowe. Na koniec jakaś zielenina i można jeść. bon appétit!

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.