Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Chlebek


Jako że ostatnio sporo chleba pochłaniam, a kupowanie dobrego chleba to jednak jakiś wydatek jest, to zapadła decyzja, że będzie pieczony w domu. Zakwas podebrany od znajomych i karmiony dwa tygodnie, że mało słoika nie rozsadził. Mąka pół na pół żytnia pełne ziarno z pszenną 1000. Szkoda że nie mogę przesłać wam zapachu 🤪😆😋🍞. Także dziś chleb w roli głównej. 

Zamiast biegania dziś wnoszenie paczek z meblami na 4 piętro. 

  • Naturalna!

    Naturalna! (Redaktor)

    23 października 2020, 14:07

    Jeżu, jakie pyszne jedzonko, a ja 73. godzina głodówki 😭😭😢

    • SzeregowyJajec

      SzeregowyJajec

      23 października 2020, 14:44

      Jak bym był na 73 godzinie głodówki to bym nie włączał internetu

  • 14chochol

    14chochol

    23 października 2020, 11:22

    Chleb wygląda wspaniale, zapewne smak jest nieziemski.

  • Agnusia93

    Agnusia93

    23 października 2020, 10:16

    My z mężem od dawna pieczemy sami chleb, tylko robimy na rozczynie a nie na zakwasie. Pycha! Na dodatek jeździmy raz w miesiącu do młyna po mąkę - w duzych ilosciach🤣. Ładnie wam wyrósł ten chlebek. Ja piekę w silikonowych foremkach.

    • SzeregowyJajec

      SzeregowyJajec

      23 października 2020, 10:20

      Ja choruję na glinianą formę. W Ikea nie mieli. Szukam dalej

  • Nina38

    Nina38

    23 października 2020, 09:00

    Super, ja narazie piekę tylko bułki, chętnie bym odkupiła taki zakwas od kogoś, ale nie mam od kogo :-) coś pomyślę. Tak patrzę na zestaw fasolka z kapustą - odważnie bardzo :-)

    • SzeregowyJajec

      SzeregowyJajec

      23 października 2020, 09:34

      No z zakwasem nie pomogę, ja dostałem od znajomych i rozpłodziłem go. A fasolę z kapustą kiszoną często jem i nie mam po tym żadnych rewolucji.

  • Użytkownik4095970

    Użytkownik4095970

    23 października 2020, 07:20

    Smakowicie to wygląda 😊

  • drops332

    drops332

    23 października 2020, 02:36

    Wygląda super, w czym go piekleś?

    • SzeregowyJajec

      SzeregowyJajec

      23 października 2020, 06:52

      W zwykłej keksówce. W piekarniku

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.