3KG OGÓRKÓW
0,5KG CEBULI
1 PAPRYKA
KILKA LIŚCI SELERA
Ogórki pokroić w plasterki, cebulę w krążki, paprykę w drobna kosteczkę, posiekać seler.
Zalewa:
1 łyżka soli,
4 szklanki cukru ( czyli 1kg)
1 paczka kurkumy (taka żółta przyprawa)
2 szklanki octu 10% ( czyli prawie cała butelka)
4 łyżeczki gorczycy
1 szklanka wody
Wszystko to zmieszać na zimno, zalać tym warzywa, wymieszać , zostawić na noc. To super puszcza sok. Włożyć w słoiki. Wekować 15 minut od zagotowania. Z tej porcji wyszło mi 9 słoików półlitrowych.
Załączam zdjęcie takiej sałatki tylko zamiast papryki dałam marchewkę:
Eleyna
25 lipca 2011, 21:54...........z okazji urodzinek:) tak weszlam do Ciebie obejrzec efekty a6w, bo dzis zaczynam robic; a tutaj akuratnio Twoje urodzinki.......wiec jeszcze raz wszystkiego co najlepsze, mnostwo zdrowka, milosci i spelnienia marzen;) slicznie wygladasz na ostatnich fotkach:) Pozdrawiam cieplutko:)
diakq
25 lipca 2011, 09:27WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE Z OKAZJI URODZIN!!! :)
mmadrow
23 lipca 2011, 14:07ogórki wg. tego przepisu,bardzo smaczne ,polecam.Pozdrawiam:)
madziara74
22 lipca 2011, 18:22chyba się skuszę na te ogóreczki, pozdr