soyMarti
kobieta, 39 lat
Poznań
Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
smaczny weekend ze znajomymi;)
14 listopada 2013


![Zobacz zdjęcie Chleb nadziewany serem.
Składniki na 1 bochenek:
125 g masła
1/8 szklanki oliwy z oliwek
3 łyżki posiekanej cebula
2-3 ząbki czosnku
1 łyżka musztardy Dijon
1 łyżka maku
3 łyżki posiekanej natki pietruszki (do smaku)
350 g startego sera (jest to połączenie białego sera cheddar i Monterey Jack)
Procedura:
Rozgrzej piekarnik do 180 ° C. Wymieszać roztopione masło, oliwę z oliwek, cebulę, czosnek, musztardę Dijon, mak i pietruszkę. Pokroić chleb bez rozbijania skorupy dolnej. Ostrożnie zalać przygotowaną mieszankę do szczelin za pomocą małej łyżeczki. Wypełnić pęknięcia startego sera. Zawinąć w folię cały bochenek, że było uszczelnienie boczne i piec przez 15-20 minut. Wyjąć z piekarnika, rozpakować i zapiekać kolejne 10 minut, aż ser się roztopi i nie jest lepki. Składniki można dostosować do własnych upodobań (np. szynka, ser, szczypiorek, ...);] w pełnej rozdzielczości Chleb nadziewany serem.
Składniki na 1 bochenek:
125 g masła
1/8 szklanki oliwy z oliwek
3 łyżki posiekanej cebula
2-3 ząbki czosnku
1 łyżka musztardy Dijon
1 łyżka maku
3 łyżki posiekanej natki pietruszki (do smaku)
350 g startego sera (jest to połączenie białego sera cheddar i Monterey Jack)
Procedura:
Rozgrzej piekarnik do 180 ° C. Wymieszać roztopione masło, oliwę z oliwek, cebulę, czosnek, musztardę Dijon, mak i pietruszkę. Pokroić chleb bez rozbijania skorupy dolnej. Ostrożnie zalać przygotowaną mieszankę do szczelin za pomocą małej łyżeczki. Wypełnić pęknięcia startego sera. Zawinąć w folię cały bochenek, że było uszczelnienie boczne i piec przez 15-20 minut. Wyjąć z piekarnika, rozpakować i zapiekać kolejne 10 minut, aż ser się roztopi i nie jest lepki. Składniki można dostosować do własnych upodobań (np. szynka, ser, szczypiorek, ...);]](http://img.zszywka.pl/0/0168/w_6884/kuchnia/chleb-nadziewany-seremskladniki-na-.jpg)
Chleb nadziewany serem.
Składniki na 1 bochenek:
125 g masła
1/8 szklanki oliwy z oliwek
3 łyżki posiekanej cebula
2-3 ząbki czosnku
1 łyżka musztardy Dijon
1 łyżka maku
3 łyżki posiekanej natki pietruszki (do smaku)
350 g startego sera (jest to połączenie białego sera cheddar i Monterey Jack)
Procedura:
Rozgrzej piekarnik do 180 ° C. Wymieszać roztopione masło, oliwę z
oliwek, cebulę, czosnek, musztardę Dijon, mak i pietruszkę. Pokroić
chleb bez rozbijania skorupy dolnej. Ostrożnie zalać przygotowaną
mieszankę do szczelin za pomocą małej łyżeczki. Wypełnić pęknięcia
startego sera. Zawinąć w folię cały bochenek, że było uszczelnienie
boczne i piec przez 15-20 minut. Wyjąć z piekarnika, rozpakować i
zapiekać kolejne 10 minut, aż ser się roztopi i nie jest lepki.
Składniki można dostosować do własnych upodobań (np. szynka, ser,
szczypiorek, ...);]
soyMarti
14 listopada 2013, 13:53co do strony odchudzających się;) ... to wszystko jest dla ludzi - chodzi o to by nie zjeść CAŁOŚCI samemu;) bo każda przesada jest niezdrowa - a poza tym do ma być dla znajomych;) ...przygotowując te przysmaki tez spalamy kalorie;) ..enjoy your life;)
kala1212
14 listopada 2013, 12:03MNIAM ! Palce lizać. ;-)
sarna88
14 listopada 2013, 11:54wuper wpis na stronie odchudzających się :D hahahhaha nie no ja tez lubie sobie pooglądac :D