Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
smaczny weekend ze znajomymi;)


ROLKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z SZYNKĄ I SEREM

BUŁECZKI Z MIĘSEM MIELNYM, SEREM I POMIDORAMI

Chleb nadziewany serem.



Składniki na 1 bochenek:

125 g masła

1/8 szklanki oliwy z oliwek

3 łyżki posiekanej cebula

2-3 ząbki czosnku

1 łyżka musztardy Dijon

1 łyżka maku

3 łyżki posiekanej natki pietruszki (do smaku)

350 g startego sera (jest to połączenie białego sera cheddar i Monterey Jack)

Procedura:

Rozgrzej piekarnik do 180 ° C. Wymieszać roztopione masło, oliwę z oliwek, cebulę, czosnek, musztardę Dijon, mak i pietruszkę. Pokroić chleb bez rozbijania skorupy dolnej. Ostrożnie zalać przygotowaną mieszankę do szczelin za pomocą małej łyżeczki. Wypełnić pęknięcia startego sera. Zawinąć w folię cały bochenek, że było uszczelnienie boczne i piec przez 15-20 minut. Wyjąć z piekarnika, rozpakować i zapiekać kolejne 10 minut, aż ser się roztopi i nie jest lepki. Składniki można dostosować do własnych upodobań (np. szynka, ser, szczypiorek, ...);]

Chleb nadziewany serem.



Składniki na 1 bochenek:

125 g masła

1/8 szklanki oliwy z oliwek

3 łyżki posiekanej cebula

2-3 ząbki czosnku

1 łyżka musztardy Dijon

1 łyżka maku

3 łyżki posiekanej natki pietruszki (do smaku)

350 g startego sera (jest to połączenie białego sera cheddar i Monterey Jack)

Procedura:

Rozgrzej piekarnik do 180 ° C. Wymieszać roztopione masło, oliwę z oliwek, cebulę, czosnek, musztardę Dijon, mak i pietruszkę. Pokroić chleb bez rozbijania skorupy dolnej. Ostrożnie zalać przygotowaną mieszankę do szczelin za pomocą małej łyżeczki. Wypełnić pęknięcia startego sera. Zawinąć w folię cały bochenek, że było uszczelnienie boczne i piec przez 15-20 minut. Wyjąć z piekarnika, rozpakować i zapiekać kolejne 10 minut, aż ser się roztopi i nie jest lepki. Składniki można dostosować do własnych upodobań (np. szynka, ser, szczypiorek, ...);]


  • soyMarti

    soyMarti

    14 listopada 2013, 13:53

    co do strony odchudzających się;) ... to wszystko jest dla ludzi - chodzi o to by nie zjeść CAŁOŚCI samemu;) bo każda przesada jest niezdrowa - a poza tym do ma być dla znajomych;) ...przygotowując te przysmaki tez spalamy kalorie;) ..enjoy your life;)

  • kala1212

    kala1212

    14 listopada 2013, 12:03

    MNIAM ! Palce lizać. ;-)

  • sarna88

    sarna88

    14 listopada 2013, 11:54

    wuper wpis na stronie odchudzających się :D hahahhaha nie no ja tez lubie sobie pooglądac :D

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.