Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
co nieco do schrupania





Tortilla
1 kg maki pszennej
1,5 cup (szklanka) oleju
1 lyzka proszku do pieczenia
1,5 cup (szklanka) bardzo cieplej wody

wymieszac, uformowac kulki, rozwalkowac na placki, smazyc na suchej patelni na srednim ogniu.

Cały chleb nacina się w kratkę, w przerwy między nimi wkłada się żółty ser bądź mozarelle (bardziej się ciągnie) i jakieś przyprawy (np. specjalne do grzanek), można trochę masła i np szczypiorek bądź inne dodatki. Później się chwilę zapieka w piekarniku, żeby ser się rozpuścił i gotowe .

  • iwona922

    iwona922

    29 marca 2013, 17:14

    o Boże... nie patrz na to.. eh, musiałam. Taaakie to pyszne, że mniam;) i jakie pomysłowe;]

  • Ela1982

    Ela1982

    28 marca 2013, 12:04

    ślinka mi leci z ust na widok takiego jedzonka.

  • blakin

    blakin

    26 marca 2013, 23:30

    ja chcę takiego chlebkaaa...

  • AnnaAleksandra

    AnnaAleksandra

    26 marca 2013, 22:29

    Nie do wiary jak tu pysznie u Ciebie :P

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.