Tortilla
1 kg maki pszennej
1,5 cup (szklanka) oleju
1 lyzka proszku do pieczenia
1,5 cup (szklanka) bardzo cieplej wody
wymieszac, uformowac kulki, rozwalkowac na placki, smazyc na suchej patelni na srednim ogniu.
1 kg maki pszennej
1,5 cup (szklanka) oleju
1 lyzka proszku do pieczenia
1,5 cup (szklanka) bardzo cieplej wody
wymieszac, uformowac kulki, rozwalkowac na placki, smazyc na suchej patelni na srednim ogniu.
Cały chleb nacina się w kratkę, w przerwy między nimi wkłada się żółty ser bądź mozarelle (bardziej się ciągnie) i jakieś przyprawy (np. specjalne do grzanek), można trochę masła i np szczypiorek bądź inne dodatki. Później się chwilę zapieka w piekarniku, żeby ser się rozpuścił i gotowe .
iwona922
29 marca 2013, 17:14o Boże... nie patrz na to.. eh, musiałam. Taaakie to pyszne, że mniam;) i jakie pomysłowe;]
Ela1982
28 marca 2013, 12:04ślinka mi leci z ust na widok takiego jedzonka.
blakin
26 marca 2013, 23:30ja chcę takiego chlebkaaa...
AnnaAleksandra
26 marca 2013, 22:29Nie do wiary jak tu pysznie u Ciebie :P