ETAP II
Tydzień 1
Dzień 3
06:15 - I śniadanie:
- jogurt naturalny (175 g) + siemię lniane (1 łyżka) + muesli z rodzynkami (2 łyżki)
- kawa zbożowa Inka + mleko 0,5 %
09:30-10:30 - II śniadanie:
- 2 kromki chleba pełnoziarnistego ze słonecznikiem + szynka drobiowa + sałata lodowa + ogórek kiszony + pomidor
11:00 - przekąska:
- banan
13:30 - obiad:
- zupa cebulowa z grzankami (z 1 kromki) posypana żółtym serem (1 łyżka)*
16:30 - podwieczorek:
- galaretka cytrynowa (200 ml) + mandarynka
19:30 - kolacja:
- twaróg chudy (1/2 kostki) z dodatkiem jogurtu naturalnego + garść szpinaku w liściach + 2 plastry pomidora + mały ogórek kiszony + 3 małe rzodkiewki + szczypiorek
xxx
Woda: 9 x 200 ml (ok. 1,8 l)
xxx
* Przepis na zupę cebulową (4 porcje):
SKŁADNIKI:
- 4 duże cebule,
- 5 dużych ziemniaków,
- wywar z kości lub bulion z kostki,
- 1 marchew,
- sól, pieprz do smaku,
- starty żółty ser,
- grzanki,
- olej.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- cebulę pokroić w paski i zarumienić w garnku pod przykryciem na 3 łyżkach oleju -mieszać, aby nie przypalić,
- ziemniaki obrać, pokroić w kostkę razem z marchewką, a następnie wrzucić do wywaru i gotować,
- miękką, zarumienioną cebulę dodać do wywaru z ziemniakami i marchewką, całość zagotować,
- gdy warzywa będą już miękkie, zupę zmiksować,
- doprawić do smaku solą i pieprzem,
- podawać z grzankami z chleba (1 kromka) i posypaną startym serem (1 łyżka).
... Bon Appétit :-)