Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Soczewica w sosie czosnkowym po Etiopsku


No wczesniej wspominalam ze robie soczewice i wyszla tak pyszna ze musze sie tym przepisem z wami podzielic. znalazlam go na jednym z portali o gotowaniu.

Soczewica w sosie czosnkowym po etiopsku

Składniki:
- ugotowana soczewica,
- rozgnieciony świeży czosnek,
- chilli (świeże lub w proszku),
- pomidory świeże,
- sok z cytryny,
- sól i pieprz do smaku.


Jak przyrządzić?
Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy czosnek, chilli, pomidory pocięte w kawałki, sok z cytryny, sól i pieprz. Gotujemy chwilę. Dodajemy ugotowaną soczewicę i dusimy wszystko razem. SMACZNEGO!

maslo zastapilam oliwą jest pikantne i pyszne :). Jeśli ktoś się skusi to polecam i SMACZNEGO :))


  • carnations

    carnations

    17 lutego 2010, 15:14

    ciekawy przepis chyba go wypróbuję :) dzięki

  • paprotka86

    paprotka86

    17 lutego 2010, 15:05

    brzmi pysznie:) muszę spróbować:PP

  • wiosna1956

    wiosna1956

    17 lutego 2010, 15:00

    swietny przepis -Iwa-

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.