Soczewica
w sosie czosnkowym po etiopsku
Składniki:
- ugotowana soczewica,
- rozgnieciony świeży czosnek,
- chilli (świeże lub w proszku),
- pomidory świeże,
- sok z cytryny,
- sól i pieprz do smaku.
Jak
przyrządzić?
Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy czosnek, chilli, pomidory pocięte w
kawałki, sok z cytryny, sól i pieprz. Gotujemy chwilę. Dodajemy ugotowaną
soczewicę i dusimy wszystko razem. SMACZNEGO!
maslo zastapilam oliwą jest pikantne i pyszne :). Jeśli ktoś się skusi to polecam i SMACZNEGO :))
carnations
17 lutego 2010, 15:14ciekawy przepis chyba go wypróbuję :) dzięki
paprotka86
17 lutego 2010, 15:05brzmi pysznie:) muszę spróbować:PP
wiosna1956
17 lutego 2010, 15:00swietny przepis -Iwa-