Obecnie przeżywam okres fascynacji sałatką z tuńczyka z ryżem i serkiem wiejskim. To jest taka baza, do której można dorzucić inne rzeczy. Teraz dorzuciłam cebulę, czosnek (sałatka wyrazista w smaku^^), ogórka świeżego, paprykę, kukurydzę (resztki z puszki), doprawiłam i mam jedzenie na trzy dni. Ryż brązowy, jeszcze lekko chrupiący, ale spróbowałabym z czerwonym ryżem albo z dzikim. I mam tez fazę na paprykę - ciutkę soli i mogłabym chrupać przez cały wieczór - nie chrupię jednak, bo sól to sól, nawet jeśli jest różowa. Ogólnie wychodzi 86/100g, więc porcja 200g jest git.
Jutro maja przyjechać goście i siostra piecze ciasto - rolada zebra - pierwszy raz, wygląda super i smakuje pewnie też, bo przecież bita śmietana...ach, odmówiłam sobie herbatnika, to odmówię sobie ciasta (no zjedz mnie, mówił herbatnik, zjedz, jestem taki niepozorny - i to zawsze było tłumaczenie, bo co to taki herbatnik, ale takich herbatników 5 to już coś a teraz rzucam się jak wściekły mors na plaży, bo chcę poćwiczyć a herbatniki wiszą na brzuchu i ... tyłku i ogólnie to się telepie wszystko, że ech ) Byłam dzisiaj na kijkach - 3,5km i 430 kalorii podobno poszło z dymem przynajmniej wg endomondo, bo już kalkulator na vitalii podał mi, ze spaliłam 290 kalorii. Grunt, że coś tam spaliłam I spróbuję jeszcze dziś mel b, bo odkryłam, że w mam mięśnie brzucha to dzisiaj dobrze poćwiczyć, cobym nie zapomniała, że one są
JedenastyMarca93
6 lutego 2015, 21:22to cały przepis? tunczyk, ryz, serek wiejski? podaj przepis co i jak
rinnelis
7 lutego 2015, 21:16zrobiłam to tak: woreczek ryżu brązowego (ryżu nie gotowałam w woreczku, tylko wysypałam i zalałam wrzątkiem i gotowałam do wchłonięcia płynu - wody 2x więcej niż ryżu), puszka tuńczyka z wody (wodę odlałam), ok pojemniczek serka wiejskiego (zwykły albo light), do tego "na oko": ogórek (ok pół szklarniowego), cebula i czosnek (wg uznania), papryka (chyba pół sztuki było), kukurydza, pieprzu i soli do smaku i już :)
JedenastyMarca93
7 lutego 2015, 21:19kuszące!