dzis na wadze 67,5
na orbitreku 11 min juz moge wytrzymac , jupi !! kondycja coraz lepsza
zrobiłam analize oto ona
Twoje BMI
wynosi 26.95 co świadczy o nadwadze.
Nie jest to jeszcze co prawda otyłość- lepiej temu zapobiec zawczasu. Konieczna
jest redukcja wagi, nie tylko ze względów estetyki, ale przede wszystkim ze
względu na Twoje zdrowie. Zacznij jeść częściej, a mniejsze porcje. Dołącz
również aktywność fizyczną.
Twój typ
sylwetki to jabłko.
Powinnaś jeść jak ptaszek, ale 4–5 razy dziennie, produkty, które zmniejszają
problemy z trawieniem. Odstawienie jedzenia z pszenicy i mleka krowiego pozwoli
uniknąć wzdęć, które Cię gnębią. Tradycyjny nabiał można zastąpić wyrobami z
mleka koziego lub sojowego. Wskazane dla Ciebie są sałatki z warzyw, brązowy
ryż, marchew, buraki, chude zupy jarzynowe, duszone w folii ryby, grillowana
pierś kurczaka. Przekąską dla Ciebie mogą być winogrona, gruszki, słonecznik,
kiwi, daktyle.
Należna masa ciała - Wzór Lorentza
Należna masa
ciała wynosi: 55 kg :/
Określenie
grubości kości:
budowa średnia
Idealna waga (przy uwzględnieniu budowy kośćca)
Idealna
waga: 55.4
Najmniej możesz ważyć: 52.8
Najwięcej możesz ważyć: 64
Dzienne całkowite zapotrzebowanie kaloryczne przy idealnej wadze
Całkowite dzienne zapotrzebowanie kcal przy idealnej wadze (55 kg): 1899 kcal
Z czego, wartość kaloryczna poszczególnych posiłków powinna się rozłożyć w sposób następujący ( oczywiście nie musi to być dokładność co do 1 kcal- powiedzmy odchylenie może się wahać w granicach +/- 5%):
- Śniadanie 475 kcal (+/- 24 kcal)
- Drugie śniadanie 190 kcal (+/- 9 kcal)
- Obiad 665 kcal (+/- 33 kcal)
- Podwieczorek 190 kcal (+/- 9 kcal)
- Kolacja 380 kcal (+/- 19 kcal)
Aby Twoja dieta była odpowiednio zbilansowana, powinieneś wraz z pożywieniem jakie spożywasz w ciągu doby, dostarczyć odpowiednio:
- Białko: 94 g
- Węglowodany: 261 g
- Tłuszcze: 52 g
Dzienne całkowite zapotrzebowanie kaloryczne przy obecnej wadze
Całkowite dzienne zapotrzebowanie kcal przy obecnej wadze (69 kg): 2086 kcal
Z czego, wartość kaloryczna poszczególnych posiłków powinna się rozłożyć w sposób następujący ( oczywiście nie musi to być dokładność co do 1 kcal- powiedzmy odchylenie może się wahać w granicach +/- 5%):
- Śniadanie 522 kcal (+/- 26 kcal)
- Drugie śniadanie 209 kcal (+/- 10 kcal)
- Obiad 730 kcal (+/- 37 kcal)
- Podwieczorek 209 kcal (+/- 10 kcal)
- Kolacja 417 kcal (+/- 21 kcal)
Aby Twoja dieta była odpowiednio zbilansowana, powinieneś wraz z pożywieniem jakie spożywasz w ciągu doby, dostarczyć odpowiednio:
- Białko: 104 g
- Węglowodany: 286 g
- Tłuszcze: 57 g
Procent tkanki tłuszczowej w Twoim organizmie wynosi 36.6% co świadczy o nadwadze.