Kalafior wraz z cebula zatrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać jajka, otręby, posikany i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Powinna powstać lekko zwarta masa :) Jeśli użyliście malych jajek dodajcie jeszcze jedno. Smażyć placuszki na dobrze rozgrzanym teflonie na małym ogniu, aby kalafior nie był surowy.
Pieczarki obrać i podsmażyć na wodzie. Posolić i
popieprzyć wg smaku. Dodać drobno posiekaną
cebulę. Zalać wodą. Dodać jogurt i odparować w celu
uzyskania gęstego sosu. Odłożyć 2-3 łyżki
ugotowanych pieczarek, resztę potraktować
blenderem. Dodać odłożone pieczarki i wymieszać.
polewamy placorrry i jemy ;)
dukanka1985
28 marca 2011, 15:54Ja jestem już ponad miesiąc, To 2 sztuki zjadłas tylko???
dukanka1985
28 marca 2011, 14:57Ja właśnie od dłuższego czasu mam chęć na kalafior i chyba wypróbuję Twój przepis :)