Składniki
Papryka 4 szt.
Pieczarki 250 g
Cebula 1 szt.
Oliwa 1 łyżka
Chudy twaróg 250 g
Feta light 70 g
Brokuły 500 g
Jajko 1 szt.
Papryki umyć, podzielić na połówki. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce oliwy. Do zarumienionej dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Podsmażyć razem i doprawić sola i pieprzem. Brokuł podgotować na pół miękko. Twaróg wymieszać z jajkiem, doprawić solą, pieprzem (ewentualnie papryką, czosnkiem pasuje super), dodać rozdrobnione brokuły i podsmażone pieczarki. Całość dobrze wymieszać. Farszem napełniać połówki papryki, na wierzchu poukładać małe kawałeczki fety - fajnie się zarumienią. Całość układać na blasze lekko wysmarowanej tłuszczem. Piec około 30 minut w 200 stopniach C. PYSZNE!!!