Dziś postanowiłam zrobić obiad z produktów jakie znalazłam w lodówce ;) Zwykle chomikuje jedzenie w zamrażalniku ;D
Tak więc wykorzystałam co miałam i tym samym zrobiłam miejsce na zakupy jutrzejsze
Dorsz w pomidorach łatwiej się nie dało tego ogarnąć
czas przygotowania 15 minut DOSŁOWNIE........
Dorsz filety 800 gram (bez skóry) pokroiłam w kostkę dość sporą
na patelnie dałam 2 puszki pomidorów w kostkę pokrojone
dodałam Oregano,bazylię ,szczypta soli,papryka ostra,pieprz,brązowy cukier łyzeczkę
do pomidorów na patelni kiedy już zaczęły bulgotać ;) dodałam rybę
Ważne by sos był gorący zanim dodamy rybę aby białko z ryby pozostało w rybie a nie w sosie
gdybym dodała rybę na letni sos białko z ryby powoli by wypływało na wierzch sosu i utworzył by się taki kożuch nie fajny a tak szybko scięło rybę.
do tego ryż gotowany
pychotka
ponieważ uwielbiam KREWETKI ja dodałam sobie TIGERÓW zamiast ryby
z powyższego przepisu wyszło 6 porcji dość sporych.