Przepis zaczerpnięty z opakowania serka mascarpone:
(porcja dla 4-6 osób)
Składniki:
250g serka mascarpone
130 g śmietanki 30% do ubijania
opakowanie podłużnych biszkoptów (ok 140 g)
50 g cukieru puderu
1 mała filiżanka kawy espresso
50 ml likieru amaretto
3 łyżeczki kakao
Wykonanie:
W salaterce ubić śmietankę (może być miseczka podłużna)
Serek mascarpone przełożyć do miski i dodać cukier puder i wymieszać.
Do tej masy stopniowo dodawać ubitą wcześniej śmietanę i mieszać drewnianą lub plastikową łyżką.
Biszkopty nasączyć kawą z dodatkiem likieru.
W szklanym podłużnym naczyniu ułożyć warstwę biszkoptów, położyć warstwę kremu, na to znowu biszkopty i znowu krem. Posypać kakao, wstawić do lodówki na kilka godzin przed podaniem.
Życzę smacznego.
- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
telimena36
6 stycznia 2012, 22:11Mmm.... jaki pyszny deser chyba się skuszę,takie pyszności.Gratuluję spadku wagi oby tak dalej to szybko uzyskasz swoją wymarzoną wagę .A co do mojej wczesnej kolacji to da się tak na pewno bo skoro w szpitalu tak można było to w domu też się tak da.Pozdrawiam