Mój jadłospis codzienny, jeśli jestem w pracy pilnuję godzin jedzenia, jeśli mam wolne to długo śpię i wówczas 2 śniadania nie jem, ani kolacji. Ten jadłospis jest na mój roboczy dzień. Mam niestety tę "przyjemność" pracować na nocne zmiany, więc dzień, w którym idę na nockę jak i po niej nie jest już taki idealny, ale śniadaniem jem zawsze. Wczoraj szłam na nockę i zjadłam tylko śniadanie I, obiad, na kolację zjadłam 3 batony które sama zrobiłam z ziaren i suszonych owoców.... nad ranem w pracy między 5-6 zjadłam sałatkę owocową. Na zajęcia fitness chodzę przed nocką, po nocce, oraz w dniu kiedy mam wolne. czasem wypadnie 4 dni w tygodniu a czasem 3 w tygodniu.
Śniadanie I: między 7
5-6 łyżek musli chrupiące 5 bakalii rodzynka, żurawina, morela, migdał, śliwka BA Bakalland ( w przybliżeniu 70-80g) zalane 1 Activią (300g- kurcze od kiedy płyny podaje się w gramach, w każdym razie tak napisano na opakowaniu) smak dowolny..
Śniadanie II : między 10
Bułka owsiana posmarowana, listek sałaty, i plasterki jajka na twardo, pomidor, ogórek rzodkiewka.
Przed obiadem. około 13.. sałatka z owoców świeżych tj:
ćwierć ananasa, cały banan, ćwiartka jabłka, gruszki, plaster arbuza.
Obiad o 16 lub chwilę przed 17...
Pierś z kurczaka (ok 200g) pokrojona w kostkę i ugotowana w parowarze
opakowanie 450 g warzyw Ducy - mix brokułowy
torebka 100 g kaszy gryczanej prażonej
Kolacja ok 19 w zależności o której jadłam obiad... jeśli jest to godzina 16 to pozwalam sobie na sałatkę z 2 pomidorów z cebulką, jeśli jest to godzina 17 wówczas szklanka wody i kubek zielonej herbaty.
Oprócz tego w ciągu dnia wypiłam 4 duże ( takie nescafee) kubki herbaty zielonej. oraz około pół butelki wody kropla beskidu lub żywiec zdrój. To moje ulubione smakowo wody. CZasem piję tez Magnesia.
MonBoj
18 maja 2015, 14:45Ynkaa już podaję przepis: 100g masła migdałowego- ja nigdzie u siebie nie dostałam więc dałam zwykłe masło 2 banany 50 g migdałów (około pół szkl.) 50g moreli suszonych 50 g rodzynek lub żurawiny suszonej 120 g płatków owsianych górskich( 1 szklanka) 50 g orzechów nerkowca 50 g orzecha włoskiego 50g wiórek kokosowych 50 g siemię lniane ( ziarenka) Masło rozpuściłam w microfali na najwyższej mocy 10 sekund Banany zmiksowałam i dodałam masło Wszystkie ziarenka i owoce suszone i masę masłowo bananową wymieszałam razem. Blaszkę o wymiarach 22x26 cm ( mam taką małą) wyłożyłam papierem do pieczenia, masę wylałam na blaszkę i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180*C na około 30 minut. Pozostawić do wystygnięcia. Pokroiłam na mniejsze porcje. Baton się kruszy ale smakuje wybornie. Nie wiem ile porcja 100g ma kalorii. Mi taka ilość wystarczyła na 4 dni, przechowywałam je owinięte w papier i woreczek foliowy