Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Leniwe gołąbki



Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego (mieszanki wołowo-indyczej)
  • 1/4 małej główki białej kapusty
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 2 łyżki zmielonych otrąb
  • sól, pieprz, papryka słodka i ostra
  • 500g przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka maizeny

Kapustę i cebulę posiekać, razem z jajkiem, otrębami i przyprawami dodać do mięsa. Wyrobić. Smażyć kotlety. W garnku zagotować 2 szklanki wody, dodać usmażone kotlety. Zagotować. Wlać przecier pomidorowy i zagęścić maizeną. Sos doprawić do smaku.


Smacznego!

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.