Pasta jajeczna z koperkiem i pietruszką
Składniki:
- 3 jajka
- 1 średnia cebula
- 1,5 łyżki serka homogenizowanego naturalnego
- 1 płaska łyżeczka musztardy
- sól, pieprz, czosnek granulowany
- koperek, pietruszka
Jajka ugotować na twardo i posiekać w drobną kosteczkę. Cebulę obrać i również posiekać, wymieszać z jajkiem. Serek wymieszać z musztardą i wlać do jajek. Dodać posiekany koperek i pietruszka i doprawić do smaku. Wstawić do lodówki w celu "przegryzienia".
***
Pasta jajeczna z wędliną
Składniki:
- 3 jajka
- 1 średnia cebula
- 2-3 plastry ulubionej wędliny drobiowej
- 1,5-2 łyżki serka homogenizowanego naturalnego
- 1 płaska łyżeczka musztardy
- sól, pieprz, czosnek granulowany, słodka papryka
Jajka ugotować na twardo i posiekać w drobną kosteczkę. Cebulę obrać i również posiekać, wymieszać z jajkiem. Dodać pokrojoną w kostkę wędlinę. Serek wymieszać z musztardą i wlać do jajek. Doprawić do smaku. Wstawić do lodówki w celu "przegryzienia".
***
Pasta jajeczna z tuńczykiem
Składniki:
- 3 jajka
- 1 średnia cebula
- pół puszki odsączonego tuńczyka w sosie własnym
- 1,5 łyżki serka homogeniozwanego naturalnego
- 1 płaska łyżeczka musztardy
- sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka, oregano
- koperek lub szczypiorek
- bazylia
Jajka ugotować na twardo i posiekać w drobną kosteczkę. Cebulę obrać i również posiekać, wymieszać z jajkiem. Dodać odsączony tuńczyk. Serek wymieszać z musztardą i wlać do jajek. Dodać posiekany koperek (lub szczypiorek) i bazylię (użyłam ok 5 dużych listków) i doprawić do smaku. Wstawić do lodówki w celu "przegryzienia".
Smacznego!