Hejo
Co mam na obiad zrobić?? W tej zamrażarce sama wieprzowina i już nie wiem co z niej robić... Podpowiedzcie Kochane
Menu:
musli z mlekiem
banan
obiad??????????
dwie kanapki z serkiem pomidorem i ogórkiem
200 przysiadów
Tae Bo
Dziś cały dzień zaś robotny: zadania z metod oceny projektów inwestycyjnych, notatki z sieci bezpieczeństwa finansowego i przygotowanie się na jutro na marketing usług finansowych.......
A jeszcze zbliża się @, wszystko mnie boli
Tak więc Kochane lecę :*
Tazik
23 maja 2013, 23:50Zapomniałam o jeszcze jednym !!! Nie wiem czy znasz taką zupę- soljanka się nazywa ;)) Generalnie zupa ze wschodu: Rosja, Ukraina i te sprawy. Jest kilka wersji tej zupki, ale moją ukochaną, jest wersja mięsna. Kroisz mięsko, podsmażasz je z cebulką (wieprzowe, wołowe, kurczak- cokolwiek chcesz! a im różnorodniej tym lepiej ;))) Zalewasz to później wodą zimną i gotujesz z dodatkiem liścia, ziela, może być kostka rosołowa + przyprawy (sól, pieprz, papryka, chili) Na osobnej patelni na łyżce masła smażysz pokrojony czosnek i ogórki kiszone pokrojone w paseczki, a jak zmiękną (po ok.8min.) dodajesz koncentrat pomidorowy:) (można też lekko podlać to winem) i to dodajesz do gotującego się bulionu z mięsem :)) Na koniec wszystko podlewasz śmietanką (to akurat niekonieczne) lub dekorujesz już na talerzu łyżką jogurtu :) Można posypać pietruszką i zajadać z grzankami razowymi :)) Kocham tę zupę za niepowtarzalny smak !!!!! :))
Tazik
23 maja 2013, 23:44Już pewnie po tym obiadku jesteś ! ;)) Ale ja bym zrobiła jakiś dobry sosik z mięskiem i duuuużo surówki do tego :)) Ściskam mocno i pozdrawiam!!! :)))
milunia0404
23 maja 2013, 13:18ach i już i gulasz mi się znudził i ten schabowy (jem to co mam ), smażę go czasami w piekarniku bez niczego, czasami w otrębach no ale ile można tak jeść....
marmie1989
23 maja 2013, 10:38Hmmm wieprzowina, mi na to hasło to tylko schaboszczak przychodzi... ale nie wolno:P
Nagasha
23 maja 2013, 06:46Jeżeli masz dużo wieprzowiny to polecam zrobić jakiś gulasz. Podsmażysz mięso pokrojone w kostkę, poczekasz aż się podpiecze i zamknie mięso (ja zawszę odlewam tłuszcz jaki się wytopi i daję odrobinkę oleju rzepakowego), dodasz cebuli, marchwi pokrojonej w kółeczka, papryki, przypraw i będzie rewelacyjny obiad. Możesz ugotować na 2 dni :))