Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Żeby nie było wątpliwości.


A tak się mniej więcej odżywiam. Mniej więcej, bo oczywiście zdarza mi się zjeść "normalne" obiady - pierogi, lasagne czy pizzę (którą też robię sama).

Kus kus z cukinią, marchewką, pieczarkami, cebulą i papryką.

Omlet z warzywami

Własne bułki grahamki

Pasztet drobiowy z warzywami (marchewka, pietruszka, cebula i pieczarki)

Zapiekane cukinie z mięsem i warzywami

Kotlety z cukinią i ryżem (bez mięsa)

Placuszki z jogurtu i bananów (4 składniki - jogurt, banan, mąka, jajko i dodatkowo szczypta proszku do pieczenia).

Słodycze kokosowe - wiórki, mleko, ser biały, mód, gorzka czekolada, prażona gryka (tutaj dla córki pomieszałam gorzką z mleczną)

Nie jest nudno i nie musi być nudno.

  • wiedzma85

    wiedzma85

    26 lipca 2016, 12:47

    jedzonko wygląda super smacznie i takie zapewne jest :)

  • tibitha

    tibitha

    26 lipca 2016, 11:08

    Wszystko pięknie i smacznie wygląda. Jeśli możesz podaj przepis na pasztet. Wogóle strasznie fajny jest Twój pamiętnik. Pozdrawiam serdecznie :).

    • MagdaMaciaszek

      MagdaMaciaszek

      26 lipca 2016, 18:53

      Proszę bardzo: 2 udka 1 pierś 2 marchewki 1 pietruszka 2 cebule 2 bułki małe (najlepiej grahamki) 2 jajka surowy boczek (ok. 20 dkg) sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, jałowiec, łyżka majeranku kurczaka ugotować z marchewką i pietruszka (plus liść laurowy, ziele angielskie, jałowiec i szczypta soli) cebulę podsmażyć boczek podsmażyć bułki namoczyć w mleku mięso gotować dość długo, żeby odpadało od kości (warzywa wrzucić później). Zostawić wszystko do wystygnięcia. Mięso oddzielić od kości, bułkę odcisnąć z mleka i wszystko zmielić dwa razy. Do masy dodać jajka, majeranek, sól i pieprz do smaku i wymieszać ręką. Włożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia odrobinę natłuszczonym, albo do natłuszczonej formy aluminiowej jednorazowej. Piec ok. 1 godziny w 180 stopniach. Uważać z solą, bo boczek jest dość słony. Jak kto lubi :D

    • tibitha

      tibitha

      26 lipca 2016, 19:14

      Dziękuję za przepis, na pewno wypróbuję. Ja robię czasami pasztet w wersji wegetariańskiej. :)

    • MagdaMaciaszek

      MagdaMaciaszek

      28 lipca 2016, 12:30

      Bardzo proszę, korzystajcie do woli.

  • angelisia69

    angelisia69

    25 lipca 2016, 13:33

    wszystko pysznie wyglada,ale najbardziej ostatnie zdjecie :P A co do nudy to powiem jedno ZABIJA!!

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.