Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
mało kwasu


gotuję bigos ,ale niestety kapusta była mało kwaśna i teraz nie wiem jak doprawić,jak dodać kwasowości ? kto wie ?
  • linda.ewa

    linda.ewa

    9 marca 2013, 22:28

    cytryna albo przecier pomidorowy - ale już pewnie bigos zjedzony :)

  • zagadka89

    zagadka89

    9 marca 2013, 14:30

    u mnie jak nie zadziałał koncentrat pomidorowy dałam odrobinkę wody spod kiszonych ogórków, nikt nie poczuł że jest coś nie tak, a było kwaśniejsze

  • uczulonanaswiat

    uczulonanaswiat

    9 marca 2013, 13:12

    Moja babcia dodaje ocet ;D ale teraz nie wiem,czy jabłkowy czy zwykły. i racja z przecierem pomidorowym ,może być lepszy ;)

  • anik198627

    anik198627

    9 marca 2013, 13:03

    Ja bym dodała cały przecier pomidorowy Pudliszki co też daje kwaskowość

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.