Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
przepis na zupe z dyni


(zupa) kupujemy dynie kroimy ja na cwiartki bo wtedy lepiej ja obrac i obrana dynie kroimy na kostke potem tak samo w kostke kroimy papryke  1 cebule kroimy w piorka i 3 zabki czosnku  w plastry 2  marchewki scieramy na tartce o grubych oczkach .Na patelnie wlewamy lyzke oleju rzepakowego albo kokosowy olej odpowiednio lyzke smazymy na nim cebule z czosnkiem dodajac papryke pokrojona w kostke i dodajemy dynie dusimy to z pol godz dodajemy rosol z kostki ekologicznej odpowiednio pol kostki na szklanke wrzatku dodajemy 3 lyzeczki przecieru pomidorowego i gotujemy 20 min na koniec przyprawiamy ja galka muszkatolowa i imbirem odpowiednio na czubek noza zeby nieprzesadzic na koniec blendujemy jak i gotowe ,Pychotka podana ze skibka chleba zytniego 

  • angelisia69

    angelisia69

    5 listopada 2015, 13:31

    uwielbiam,ale ja robie kremy z samej dyni hokkaido i dodaje cynamon pod koniec.pyszotka

    • macia1989

      macia1989

      5 listopada 2015, 22:27

      ja nielubie cynamonu

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.