kupujemy dynie kroimy ja na cwiartki bo wtedy lepiej ja obrac i obrana dynie kroimy na kostke potem tak samo w kostke kroimy papryke 1 cebule kroimy w piorka i 3 zabki czosnku w plastry 2 marchewki scieramy na tartce o grubych oczkach .Na patelnie wlewamy lyzke oleju rzepakowego albo kokosowy olej odpowiednio lyzke smazymy na nim cebule z czosnkiem dodajac papryke pokrojona w kostke i dodajemy dynie dusimy to z pol godz dodajemy rosol z kostki ekologicznej odpowiednio pol kostki na szklanke wrzatku dodajemy 3 lyzeczki przecieru pomidorowego i gotujemy 20 min na koniec przyprawiamy ja galka muszkatolowa i imbirem odpowiednio na czubek noza zeby nieprzesadzic na koniec blendujemy jak i gotowe ,Pychotka podana ze skibka chleba zytniego
- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
angelisia69
5 listopada 2015, 13:31uwielbiam,ale ja robie kremy z samej dyni hokkaido i dodaje cynamon pod koniec.pyszotka
macia1989
5 listopada 2015, 22:27ja nielubie cynamonu