Czekoladowy pudding z awokado
Składniki:
- jedno duże i bardzo, bardzo dojrzałe awokado
- 3 łyżki kakao
- 3 łyżki miodu albo syropu, na przykład z agawy
- 3 łyżki mleka roślinnego
Przygotowanie:
Awokado obrać, połączyć z resztą składników i dokładnie zblednować. Gotowe.
Dołączone były apetyczne zdjęcia, więc postanowiłam spróbować. Większość z moich testowanych przepisów okazywała się klapą, ale co tam, spróbujemy. Miałam nadzieję, że nie będzie zbytnio czuć smaku awokado, bo niezbyt smakuje mi ten owoc, lecz podczas diety jest bardzo mile widziany, tak samo jak od czasu do czasu kakao, oczywiście bez cukru (przyspiesza metabolizm). Postępowałam według instrukcji, jedynie miodu dałam odrobinę mniej, a i tak było zbyt słodkie. Powstał przepyszny, ciemno czekoladowy, aksamitny deser! Z początku chciałam zrobić tylko pół porcji na wypróbowanie, jednak zdecydowałam się na całą. Uwierzcie, naprawdę uwielbiam czekoladę, a tego deseru nie byłam w stanie zjeść całego! Zszokowało mnie to! ;-)
Polecam serdecznie, musicie spróbować!!
Dołączone były apetyczne zdjęcia, więc postanowiłam spróbować. Większość z moich testowanych przepisów okazywała się klapą, ale co tam, spróbujemy. Miałam nadzieję, że nie będzie zbytnio czuć smaku awokado, bo niezbyt smakuje mi ten owoc, lecz podczas diety jest bardzo mile widziany, tak samo jak od czasu do czasu kakao, oczywiście bez cukru (przyspiesza metabolizm). Postępowałam według instrukcji, jedynie miodu dałam odrobinę mniej, a i tak było zbyt słodkie. Powstał przepyszny, ciemno czekoladowy, aksamitny deser! Z początku chciałam zrobić tylko pół porcji na wypróbowanie, jednak zdecydowałam się na całą. Uwierzcie, naprawdę uwielbiam czekoladę, a tego deseru nie byłam w stanie zjeść całego! Zszokowało mnie to! ;-)
Polecam serdecznie, musicie spróbować!!
rusz.w.roz
18 lutego 2014, 16:34yummy! spadasz mi z nieba, bo jestem największym koneserem słodyczy na świecie!