Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
dzień dziewiąty


Dziewczyny dzięki uprzejmości Ypsylonki ( dziekuję) podaję  przepis na paprykę faszerowaną

mięso mielone z indyka- ja miałam ok. 400 gr

ryż brązowy- 1 woreczek

cebulka

przyprawy- pieprz (mielone mięso z indyka jest słone)

Mieso z indyka przesmażyć na patelni (bez tłuszczu), ugotowac ryż brązowy, przesmażyć pokrojoną cebulkę na min oleju. Wymieszać składniki, napełnić paprykę- z której wcześniej zdjąć czapeczkę i wyciągnąć pestki. Mi wyszły dwie duże papryki. Gotowałam w garnku na parze- ok. 20 min. Można też w zwykłym garnku- podlać wodą (podobnie jak gołabki). Można dodac do farszy pieczarki, grzyby, podac z sosem pomidorowym. Ale jak dla mnie taka sama tez była pycha. Obiad na dwa dni..

Ja dodałam pieczarek , a  moim najbliższm p

odałam je z sosem piertuszkowym.

A oto zdjecie


                                     


pozdrawiam





  • ypsylonka

    ypsylonka

    20 stycznia 2013, 22:03

    O, cieszę się, że Ci smakowały:)

  • Dunkely

    Dunkely

    18 stycznia 2013, 15:36

    Nie są takie trudne, ale mam problem z kontrolowaniem mięśni brzucha przy oddechu. ;-) sos pietruszkowy, mniam. :)

  • MllaGrubaskaa

    MllaGrubaskaa

    17 stycznia 2013, 10:09

    Brzmi pysznie ;)))Trzeba spróbować :))

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.