mięso mielone z indyka- ja miałam ok. 400 gr
ryż brązowy- 1 woreczek
cebulka
przyprawy- pieprz (mielone mięso z indyka jest słone)
Mieso z indyka przesmażyć na patelni (bez tłuszczu), ugotowac ryż brązowy, przesmażyć pokrojoną cebulkę na min oleju. Wymieszać składniki, napełnić paprykę- z której wcześniej zdjąć czapeczkę i wyciągnąć pestki. Mi wyszły dwie duże papryki. Gotowałam w garnku na parze- ok. 20 min. Można też w zwykłym garnku- podlać wodą (podobnie jak gołabki). Można dodac do farszy pieczarki, grzyby, podac z sosem pomidorowym. Ale jak dla mnie taka sama tez była pycha. Obiad na dwa dni..
Ja dodałam pieczarek , a moim najbliższm p
odałam je z sosem piertuszkowym.
A oto zdjecie
pozdrawiam
ypsylonka
20 stycznia 2013, 22:03O, cieszę się, że Ci smakowały:)
Dunkely
18 stycznia 2013, 15:36Nie są takie trudne, ale mam problem z kontrolowaniem mięśni brzucha przy oddechu. ;-) sos pietruszkowy, mniam. :)
MllaGrubaskaa
17 stycznia 2013, 10:09Brzmi pysznie ;)))Trzeba spróbować :))