Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
dieta czekoladowa-lista


Poniedziałek

Śniadanie: szklanka jogurtu light z 3 łyżkami müsli, jabłko
Drugie ¶niadanie: szklanka soku pomarańczowego
Obiad: 2 jajka sadzone, 3/4 szklanki makaronu, pomidor, 2 delicje
Kolacja: 200 g dorsza wędzonego 2 ogórki kiszone

Wtorek

Śniadanie: szklanka mleka 2% tł., kromka ciemnego, tostowego pieczywa z 2 plasterkami polędwicy sopockiej, 2 mandarynki
Drugie ¶niadanie: szklanka soku z czarnej porzeczki
Obiad: pół ugotowanej piersi kurczaka, pół szklanki ciemnego ryżu, główka sałaty z sosem z jogurtu naturalnego doprawionego ziołami, 150 g budyniu czekoladowego
Kolacja: jajko na twardo z łyżk± majonezu light i łyżeczk± szczypiorku, kromka razowego pieczywa

Środa

Śniadanie: szklanka ma¶lanki, 2 ciemne suchary cienko posmarowane serem topionym light, mały banan
Drugie ¶niadanie: szklanka soku pomarańczowego
Obiad: 3 czubate łyżki ciemnego ryżu uduszone na odrobinie oleju razem z połówk± czerwonej cebuli, marchewk± i pomidorem, wszystko posypane 2 łyżkami sera żółtego light, 3 kulki lodów czekoladowych
Kolacja:150 g cielęciny z rusztu albo gotowanej, pół grahamki, 2 ¶wieże ogórki pokrojone w plasterki i pokropione sokiem z cytryny albo ogórki kiszone lub konserwowe

Czwartek

Śniadanie: szklanka płynnego jogurtu naturalnego, 2 kromki ciemnego tostowego chleba posmarowanego past± z sera białego ze szczypiorkiem, pół grejpfruta
Drugie ¶niadanie: szklanka soku grejpfrutowego
Obiad: 100 g polędwicy wołowej z rusztu lpół szklanki kaszy gryczanej, szklanka kalafiora, 9 li¶ci sałaty z łyżk± sosu winegret, 2 kostki czekolady
Kolacja: 150 g upieczonej z mał± cebul± cielęciny, szklanka gotowanych, startych buraczków, zaprawionych łyżk± jogurtu naturalnego, kromka razowego pieczywa

Pi±tek

Śniadanie: szklanka mleka 2 % tł., kromka ciemnego, tostowego chleba z 2 plasterkami sera żółtego, 6 rzodkiewek, gruszka
Drugie ¶niadanie: szklanka soku z czarnej porzeczki
Obiad: 3/4 szklanki ciemnego makaronu, sos z 2 łyżeczek smażonego na odrobinie oleju mielonego mięsa z indyka, 50g przecieru pomidorowego, pieprzu tureckiego i z±bka czosnku, zmiksowane 250 ml mleka 2% tł. z 2 łyżeczkami cukru i łyżeczk± kakao
Kolacja: 150 g pstr±ga z rusztu, kromka pumpernikla 200 g ugotowanych na parze brokułów

Sobota

Śniadanie: szklanka mleka 2% tł., kromka ciemnego tostowego pieczywa cienko posmarowanego masłem i miodem, 200 g winogron
Drugie ¶niadanie: szklanka soku grejpfrutowego
Obiad: 3 ugotowane żoł±dki, krupnik z 3 łyżkami kaszy jęczmiennej, 200 g mieszanki warzywnej (pół paczki mrożonki) okraszonej łyżk± margaryny, kromka ciemnego chleba cienko posmarowanego nutell±
Kolacja: 150 g pieczonego w folii lub ugotowanego na parze dorsza l200 g bakłażanów lub kabaczka z rusztu, grahamka

Niedziela

Śniadanie: szklanka mleka 2% tł., jajko ugotowane na twardo, 2 razowe suchary, pomarańcza
Drugie ¶niadanie: szklanka soku jabłkowego
Obiad: pół szklanki ciemnego, razowego makaronu z duszonymi warzywami - marchewk±, selerem naciowym, papryk±, połówk± cebuli, 1/3 puszki czerwonej fasoli konserwowej i 30 g mielonego mięsa drobiowego, 4 herbatniki w czekoladzie
Kolacja:130 g pieczonej w folii lub ugotowanej z z±bkiem czosnku piersi kurczaka, sałatka z pomidora, połówki czerwonej cebuli, 2 łyżek kukurydzy, kajzerka

UTRZYMANIE WAGI - 1600 kcal
PONIEDZIAŁEK

¦niadanie: kawa z mlekiem 2% tł.,4 ciemne suchary posmarowane cienko dżemem truskawkowym
Drugie ¶niadanie: 150 g jogurtu owocowego
Obiad: 3/4 szklanki ciemnego makaronu spaghetti posypanego 2 łyżkami tartego żółtego sera light i skropionego sokiem z cytryny, surówka z kapusty pekińskiej i papryki, przyprawiona sol± i oregano, 150 g czekoladowego budyniu
Kolacja: 200 g polędwicy z rusztu, pomidor, grahamka
WTOREK
¦niadanie: kawa, kromka tostowego pieczywa posmarowana marmolad±
Drugie ¶niadanie: jabłko, 150 g jogurtu naturalnego
Obiad: pulpet drobiowy (30 g), 3/4 szklanki ryżu ze ¶wieżym pomidorem i bazyli±, 2 cz±stki czekolady Kolacja: 300 g pieczonego pstr±ga, 200 g gotowanych na parze warzyw, grahamka
¦RODA
¦niadanie: szklanka ma¶lanki, 4 suchary posmarowane cienko topionym serem
Drugie ¶niadanie: szklanka soku z czarnej porzeczki
Obiad: pół szklanki ryżu podsmażonego na łyżce oleju, sałatka ze 120 g sera feta light, pomidora, cebuli, papryki 150 g budyniu czekoladowego
Kolacja: 120 g pieczonej cielęciny, sałatka z 6 li¶ci sałaty, 6 rzodkiewek, z łyżk± sosu winegret, pół grahamki
CZWARTEK
¦niadanie: szklanka naparu z mięty, kromka ciemnego tostowego pieczywa z 2 łyżeczkami tuńczyka w oleju
Drugie ¶niadanie: banan
Obiad: 100 g wieprzowej polędwicy smażonej na odrobinie oleju 200 g gotowanych warzyw, mały kawałek tortu czekoladowego
Kolacja: sałatka z jajka, pomidora, ogórka, cebuli, łyżki jogurtu, grahamka
PIˇTEK
¦niadanie: szklanka kefiru, 4 suchary posmarowane cienko dżemem
Drugie ¶niadanie: trzy mandarynki
Obiad: jajko sadzone, na odrobinie masła, pół szklanki kaszy gryczanej, pół szklanki brokułów gotowanych na parze, 2 ¶liwki w czekoladzie.
Kolacja: 130 g polędwicy z rusztu, 200 g kalafiora, kajzerka, jabłko
SOBOTA
¦niadanie: kawa, kromka razowego chleba z parówk± drobiow±
Drugie ¶niadanie: 150 g jogurtu naturalnego, pół grejpfruta
Obiad: zupa fasolowa z pół szklanki fasoli, 60 g włoszczyzny, łyżeczką margaryny, 2 wafle w czekoladzie
Kolacja: 150 g gotowanego dorszal pumpernikiel kapusta kiszona
NIEDZIELA
¦niadanie: szklanka mleka 2% tł., kromka tostowego pieczywa posmarowana cienko dżemem
Drugie ¶niadanie: 150 g jogurtu owocowego
Obiad: zupa krupnik z 2 łyżek kaszy jęczmiennej, 60 g włoszczyzny, łyżki masła, 2 kostki czekolady nadziewanej
Kolacja: udko kurczaka z rożna bez skóry, szklanka surówki z czerwonej kapusty ¶wieżej lub kiszonej, z dodatkiem połówki cebuli, jabłka, łyżki oliwy z oliwek i łyżeczki soku z cytryny, pół grahamki.

  • Agniess

    Agniess

    1 czerwca 2006, 14:02

    Ależ się rozpisałas z tą dieta....mi by się chyba nie chciało....ale waga spada , a przeciez o to w tym wszytskim chodzi, wszystkie spoosby sa dobre, byleby były zdrowe....pozdrawiam cieplutko....pa

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.