MASŁO ORZECHOWE I NUTELLA
Zainspirowana przez moją znajomą, która tak jak ja ciągle jest na diecie zrobiłam "domowe masło orzechowe". Jak również nutella to moje największe słabości, z których nie rezygnuję nawet będąc na diecie. Wiem, że to nie zdrowe, ale jakieś nałogi trzeba mieć.
Tym razem postanowiłam wykorzystać orzechy włoskie, a nie jak w klasycznym maśle z orzechów ziemnych, gdyż miałam spory zapas.
Ponadto lubię smarować pieczywo chrupkie masłem, albo wspomnianym wcześniej kremem czekoladowym z posypanymi wiórkami kokosowymi.
Masło jest oczywiście banalne w przygotowaniu- polecam.
Częstujcie się
zzuzzana19
28 stycznia 2014, 15:05Muszę sobie kiedyś zrobić takie masełko samodzielnie, bo jest bardzo zdrowe, bez zbędnych dodatków, konserwantów. Szczerze, to jeszcze nigdy nie jadłam nawet kupnego masełka orzechowego, bo jakoś nie miałam ochoty ;)) A te Twoje z orzechów włoskich musi mieć ciekawy, oryginalny smak !
CaramelVanillaa
27 stycznia 2014, 18:59O ja tak samo uwielbiam masło orzechowe, często robię to klasyczne wlasnie z orzechów ziemnych i migdałów. Z włoskich jeszcze nie mialam okazji próbować, ciekawa jestem jego smaku ;)