Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Bańki Chińskie - pierwszy raz


Hello,
Dzisiaj kurier przywitał mnie z moimi Bańkami Chińskimi :)
W paczce 4 bańki 6cm, 5cm, 4, 2,5cm i jakaś tam instrukcja.
Koszt z przesyłką 27zł.


I oczywiście z robiłam sobie dziś już ten
zabieg, oczywiście w celu zmieniejszenia/pozbycia się
cellulitu.


Narzędzia jakich użyłam;
1 Bańka Chińska (5cm)
Olejek pielęgnujący Babydream

Jak to zrobiłam;
Nasmarowałam tył nogi olejkiem i Bańkę i robiłam masaż nią ( w przód i tył)
następnie masaż samą oliwką. I tak każdą nogę z każdej strony od 10 do 17 minut.


Mam uwagę mianowicie mam małe rozstępy na udach z przodu i
po tej kuracji te rozstępy stały się bardziej widoczne, czerwone, prawie sine?
Czy to zejdzie czy przerwać stosowanie tych baniek? Czy może to normalne.


Bańki czy peeling kawowy? Co wolicie?
  • fadetoblack

    fadetoblack

    17 września 2013, 12:13

    Nie mam wyboru - peeling kawowy. Mam pękające naczynka, dlatego też bańki nie są dla mnie. A rozstępy na udach też mam, po wewnętrznej stronie.. od góry prawie do kolana.. sic.

  • Lidia1993

    Lidia1993

    17 września 2013, 09:40

    Musi się udać tym razem no!:) Ja bym omijała te rozstępy,bo jakby nie było to jest popękana skóra,możesz ją w ten sposób bardziej naciągnąć i ,,zniszczyć";/

  • Eilleen

    Eilleen

    17 września 2013, 08:27

    Ach ten cellulit :-/ Każda z nim walczy. A to cholerstwo nie chce się odczepić. :-P

  • fokaloka

    fokaloka

    16 września 2013, 17:44

    Ciekawe te bańki :)

  • Inularacemosa

    Inularacemosa

    16 września 2013, 15:50

    Bańką robi się masaż tylko w jednym kierunku tzn w stronę serca czyli do góry. Nie można też robić w poprzek rozstępów, ponieważ je wtedy rozciągasz ( a najlepiej omijać miejsca z rozstępami) Przed użyciem bańki powinno się przygotować dany obszar rozmasowując chwilę skórę.

  • ladybabol

    ladybabol

    16 września 2013, 15:33

    też ciekawa jestem tych baniek.

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.