RedTea masz pamietnik tylko dla znajomych, to tu Ci przepis napisze.
BISZKOPT: 4 jajka, 2/3 szklanki cukru, 4 czubate lyzki maki, 3 czubate lyzki maki ziemniaczanej, 1 czubata lyzeczka proszku do piecz., 1 lyzeczka octu. zoltka oddzielic od bialek. bialka ubic z cukrem na sztywna piane. do zoltek dodac proszek i ocet i szybko wymieszac i dodac do bialek. ubic, a na koncu dodac obie maki i ponownie zmiksowac. dno tortownicy posmarowac margaryna i wysypac maka. wlac ciasto. piec 25-35 min w temp. 160-170 stopni.
KREM TRUSKAWKOWY: 200g twarogu, 3 lyzki jogurtu naturalnego, 200g truskawek, okolo 1,5-2 lyzeczki zelatyny, cukier wedle uznania. zalezy jakie kto slodkie lubi.
Twarog utrzec z jogurtem i cukrem. truskawki zmiksowac blenderem lub rozdrobnic widelcem i dodac do sera, wymieszac. dobrze jak ser jest zmielony bo nie ma grudek. ja utarlam go blenderem.
biszkopt przeciac na pol, 1 czesc wlozyc do blaszki i skropic ponczem. ja zrobilam z wody i olejku waniliowego. ale rowniez mozna zrobic z wody i cytryny. pol kremu przelozyc na biszkopt, przykryc drugim biszkoptem, nastepnie reszta kremu i ulozyc truskawki. wszystko zalac tezejaca galaretka. SMACZNEGO
msdmsd
25 kwietnia 2012, 06:36mniam :)
Kamila112
24 kwietnia 2012, 22:33Mniam, pysznie wygląda
goraleczka20
24 kwietnia 2012, 21:26mniam:)
czerwona151
24 kwietnia 2012, 20:14RedTea masz pamietnik tylko dla znajomych, to tu Ci przepis napisze. BISZKOPT: 4 jajka, 2/3 szklanki cukru, 4 czubate lyzki maki, 3 czubate lyzki maki ziemniaczanej, 1 czubata lyzeczka proszku do piecz., 1 lyzeczka octu. zoltka oddzielic od bialek. bialka ubic z cukrem na sztywna piane. do zoltek dodac proszek i ocet i szybko wymieszac i dodac do bialek. ubic, a na koncu dodac obie maki i ponownie zmiksowac. dno tortownicy posmarowac margaryna i wysypac maka. wlac ciasto. piec 25-35 min w temp. 160-170 stopni. KREM TRUSKAWKOWY: 200g twarogu, 3 lyzki jogurtu naturalnego, 200g truskawek, okolo 1,5-2 lyzeczki zelatyny, cukier wedle uznania. zalezy jakie kto slodkie lubi. Twarog utrzec z jogurtem i cukrem. truskawki zmiksowac blenderem lub rozdrobnic widelcem i dodac do sera, wymieszac. dobrze jak ser jest zmielony bo nie ma grudek. ja utarlam go blenderem. biszkopt przeciac na pol, 1 czesc wlozyc do blaszki i skropic ponczem. ja zrobilam z wody i olejku waniliowego. ale rowniez mozna zrobic z wody i cytryny. pol kremu przelozyc na biszkopt, przykryc drugim biszkoptem, nastepnie reszta kremu i ulozyc truskawki. wszystko zalac tezejaca galaretka. SMACZNEGO
RedTea
24 kwietnia 2012, 20:02mniam mniam ja tez chce daj przepis!
kamamm
24 kwietnia 2012, 19:48mmmmmmmmmm