Śniadanie mmm:)
Przelatując tak poprzez makra na kupnych burgerach z warzyw stwierdziłem, że mają o wiele za dużo tłuszczu i ogólnie makra nie są dość zadowalające, w swej mądrości więc postanowiłem stworzyć własne burgery:D Efekt był całkiem niezły, w bułce i z ogórkiem kiszonym smakował naprawdę nieźle a zapach piękny:)
Użyłem (na 4 burgery):
- 1 Puszki czerwonej fasoli
- 1 Puszki ciecierzycy
- 70g Bułki tartej
- Wegańskiego sosu bbq
- Soli
- Pieprzu
- Cebuli w proszku
- Czosnek w proszku
- Musztardy (organicznej, nie z tablicą Mendelejewa)
- Papryki suszonej
- Wędzonej papryki suszonej
- Soli selerowej
Fasola i ciecierzyca w procesor, ale nie trzeba mielić całkowicie, dobrze jak są jakieś kawałki, potem wrzucamy resztę składników i mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy, dzielimy na 4 równe porcje, formujemy kotlety i smażymy na odrobinie oleju, nie za dużo bo wszystko się wchłonie, 4-6 minut na każdej stronie:)
Makra (na jednego burgera):
- Białko - 10g
- Węglowodany - 36g
- Tłuszcz - 2g (5g w przypadku smażenia na łyżce oleju przy średniej wchłanialności)
Wyszły oczywiście 4 burgery, dwa schowałem na jutro do lodówki:)
3 dzień bez treningu i już czuję się taki jakiś sflaczały, jeszcze nie wiem czy jutro pojadę do pracy, czas pokaże:/
angelisia69
14 marca 2016, 03:54robilam kiedys z cieciorki,faktycznie pysznosci ;-) a 3 dni bez treningu to faktycznie sporo dla osoby ktora cwiczy regularnie,tez bym sie czula nijako :/
chris1986
14 marca 2016, 22:35Dzisiaj w końcu trening, barki tylko i wyłącznie, moja najsłabsza strona z powodu kiepskiej genetyki (ech chciałoby się być mezomorfem:P)
CookiesCake
13 marca 2016, 22:57Burgery wyglądają lepiej niż w niejednej restauracji, mniam! ;)
chris1986
14 marca 2016, 22:35Dziękuję:) i były pyszne:P
qwedfbg
13 marca 2016, 22:31wygląda pysznie! :)
chris1986
14 marca 2016, 22:35Dziekuję:)
Gudrun
13 marca 2016, 22:16Fajne te burgery :) niezłe przepisy na różna takie kotlety ma Marta z Jadlonomii :) Polecam !
chris1986
13 marca 2016, 22:23Dzięki, chętnie sprawdzę:)