waga 84,5 ale fajnie :)))
pyszny obiadzik był dzisiaj, jak mi się uda wkleję przepis.
Modyfikuję sobie te przepisy niektóre, ale nie w ilości, tylko w posobie wykonania, żeby były bardziej dostosowane do mnie.I naprawdę większość m smakuje...aha i dosalam sobie więcej niż dieta zaleca, ale pewnych rzeczy bez soli nie da się zjeść....
zrobiłam tylko gołąbki, szaszłyków nie robiłam, ale mięso z szaszłyków dodałam do farszu z gołąbków, a morele suszone zjadłam na deser.
Acha, i wszystko zrobiłam w podwójnej porcji, żeby codziennie nie gotować :)
Dodał miatka
Dodaj zdjęcie
jQuery(document).ready(function(){ jQuery(".meal-img ul#gallery_2012-01-17_2 li a.img_pop").lightBox({fixedNavigation:true}); });
Gołąbki z kaszy gryczanej
Porcji: Drukuj przepis | ||||||||||||||||||
|
Krok po kroku
- Kapustę włożyć do koszyczka do gotowania na parze. Ugotować.
- Granulat sojowy przyrządzić zgodnie z wskazówkami na opakowaniu.
- Kaszę przepłukać. Wlać do garnka wodę. Zagotować. Kaszę wrzucić na wrzątek.
- Cebulę obrać, posiekać. Wrzucić na rozgrzany olej. Dusić do miękkości. Połączyć z kaszą, granulatem i przyprawami. Dokładnie wymieszać.
- Otrzymaną masę zawijać w liście kapusty. Gołąbki dusić tak długo, aż będą miękkie.
Dodaj zdjęcie sposobu przygotowania potrawy
Szaszłyki z kurczaka z morelami
Porcji: Drukuj przepis | ||||||||||||||
|
Krok po kroku
- Mięso obmyć, pokroić na kostki, doprawić i zalać olejem. Całość dobrze wymieszać.
- Morele umyć, poprzekrawać na połówki i usunąć pestki.
- Nadziewać mięso na przemian z owocami na patyczki do szaszłyków i piec na ruszcie na złoty kolor.
- Zamiast samej soli i pieprzu można użyć ziołowej mieszanki do kurczaka lub przyprawy do dań z grilla.