Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
wtorek


waga 84,5    ale fajnie :)))

pyszny obiadzik był dzisiaj, jak mi się uda wkleję przepis.

Modyfikuję sobie te przepisy niektóre, ale nie w ilości, tylko w posobie wykonania, żeby były bardziej dostosowane do mnie.I naprawdę większość m smakuje...aha i dosalam sobie więcej niż dieta zaleca, ale pewnych rzeczy bez soli nie da się zjeść....

 

zrobiłam tylko gołąbki, szaszłyków nie robiłam, ale mięso z szaszłyków dodałam do farszu z gołąbków, a morele suszone zjadłam na deser.

Acha, i wszystko zrobiłam w podwójnej porcji, żeby codziennie nie gotować :)

 

 

Zobacz powiększenie

Dodał miatka
Dodaj zdjęcie

jQuery(document).ready(function(){ jQuery(".meal-img ul#gallery_2012-01-17_2 li a.img_pop").lightBox({fixedNavigation:true}); });

Gołąbki z kaszy gryczanej 160 g

gwiazdkagwiazdkagwiazdkagwiazdkagwiazdka

Lubię: Nie częściej niż raz w tygodniu Zmień

Szaszłyki z kurczaka z morelami 155 g
gwiazdkagwiazdkagwiazdkagwiazdkagwiazdka

LubięNie lubię

Sok grejpfrutowy 225 g (1 szkl.)

LubięNie lubię


Gołąbki z kaszy gryczanej

Porcji: Drukuj przepis

Składniki:
Olej rzepakowy o obniżonej zawartości kwasu erukowego5 g (1 łyżeczka)
Cebula20 g (3 plasterki)
Kapusta pekińska100 g
Kasza gryczana15 g (1? płaskiej łyżki surowej)
ORICO (daw.POLGRUNT) - Granulat sojowy15 g
Przyprawy:
Pieprz czarny, zmielony
Sól biała 1 g (1 szczypta)

Dodaj zdjęcie

Krok po kroku

  1. Kapustę włożyć do koszyczka do gotowania na parze. Ugotować.
  2. Granulat sojowy przyrządzić zgodnie z wskazówkami na opakowaniu.
  3. Kaszę przepłukać. Wlać do garnka wodę. Zagotować. Kaszę wrzucić na wrzątek.
  4. Cebulę obrać, posiekać. Wrzucić na rozgrzany olej. Dusić do miękkości. Połączyć z kaszą, granulatem i przyprawami. Dokładnie wymieszać.
  5. Otrzymaną masę zawijać w liście kapusty. Gołąbki dusić tak długo, aż będą miękkie.

Dodaj zdjęcie sposobu przygotowania potrawy

  • ikonaikonaikonaikonaikonaikona
    Otrzymasz dodatkowe 18 punktów
    Vita-aktywności
    oraz odlotowe tło do Pasków wagi.

    jestem_vita

Szaszłyki z kurczaka z morelami

Porcji: Drukuj przepis

Składniki:
Olej rzepakowy o obniżonej zawartości kwasu erukowego5 g (1 łyżeczka)
Morele50 g (5 szt.)
Mięso z piersi kurczaka bez skóry100 g
Przyprawy:
Pieprz czarny, zmielony
Sól biała 1 g (1 szczypta)

Dodaj zdjęcie

Krok po kroku

  1. Mięso obmyć, pokroić na kostki, doprawić i zalać olejem. Całość dobrze wymieszać.
  2. Morele umyć, poprzekrawać na połówki i usunąć pestki.
  3. Nadziewać mięso na przemian z owocami na patyczki do szaszłyków i piec na ruszcie na złoty kolor.
  4. Zamiast samej soli i pieprzu można użyć ziołowej mieszanki do kurczaka lub przyprawy do dań z grilla.

Dodaj zdjęcie sposobu przygotowania potrawy

  • ikonaikonaikonaikonaikonaikona

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.