potrzebne:
dwie kostki warzywne, 4 cebule, łyżka masła, szczypta pieprzu i curry, gotowe grzanki chlebowe.
jak to się robi:
drobno posiekać cebulę najlepiej blenderem, posypać pieprzem i smażyc około5-10 min na wolnym ogniu.Dodać rosól z kostek-zwykle kostka na 0.5l wrzącej wody. Gotować razem około 15-20minut i przyprawic curry.
UWAGA:grzanki podać przed podaniem.
Smakuje w kamionkowych misach.Nie wiem czemu.
Słodka na ciepło i dietetyczna!Polecam
4dRen4lin4
7 marca 2010, 19:16Wygląda na niskokaloryczną.. żałuję tylko,że nie lubię cebuli ;)
Orzeszek1985
6 marca 2010, 21:35Ja nie lubie curry :/ Ale cebulowa zupke juz jadlam z grzankami, tylko bez tej przyprawy :) I duuuzo czosnku :)
kraaa
6 marca 2010, 20:50Mniam, mniam. Też podobnie robie. Czasem na patelni teflonowej susze chleb na grzanki, bez tłuszczu, też super wychodzi