Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
czemu ja tak malo jem....


No cholera jasna…miało być więcej kalorii a to co przygotowałam na dziś po podliczeniu ma mniej kalorii niż wczoraj...co jest???? Nie zawarłam tylko kolacji...muszę się ogarnąć...

  • mroczkaa

    mroczkaa

    27 lutego 2015, 16:51

    Odrzuć płatki typu bran flakes, a wprowadź płatki owsiane górskie. Jesz za mało białka, powinnaś podbić do mniej więcej 100 g ! Twaróg 0%, wafle ryżowe Za dużo owoców jesz też w ciągu dnia - jest to fruktoza, cukier prosty a za mało warzyw... masz babo placek - prosta odpowiedź dlaczego kalorie i makroskładniki wyglądają jak wyglądają :P

  • angelisia69

    angelisia69

    27 lutego 2015, 13:52

    ja zawsze wczesniej planuje i podliczam :P bo tez bez kontroli zdarzalo mi sie za malo jesc.Sprobuj zmienic twarog na poltlusty,bo ten nawet witamin ci nie dostarczy

    • bashita

      bashita

      27 lutego 2015, 15:31

      Mnie się wydaje że jak nie liczę kalorii to jem więcej a jak tylko zaczynam liczyć to jem jeszcze mniej...no ale inaczej nie dojdę do tego co poprawić. Póki co dzisiaj podratowałam się zupą jarzynową z maszyny do gorących napojów z pracy...opcja może nie najlepsza ale zawsze to coś. Dziękuję za komentarz :)

  • Keepcalmandschudnij

    Keepcalmandschudnij

    27 lutego 2015, 09:37

    Może dodaj orzechy, pestki bakalie? Ja kiedy,s jadłam 1000 i myślałam, ze więcej nie wcisnę, a teraz jem1800 i bez problemu niedługo przejdę na 1900-2000

    • bashita

      bashita

      27 lutego 2015, 09:42

      Muszę chyba wcześniej podliczać to, co mam zaplanowane, póki mam możliwość coś dodać. Pomysłów nie brak, to tylko kwestia organizacji :)

    • bashita

      bashita

      27 lutego 2015, 09:48

      Właśnie wpadłam na genialny pomysł…muszę trzymać w pracy jakieś zapasowe przekąski typu orzechy czy suszone owoce...tak na wszelki wypadek :)

    • Keepcalmandschudnij

      Keepcalmandschudnij

      27 lutego 2015, 09:53

      no pewnie :D To dobry pomysł :)))

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.