Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
smakowicie


ROLADA NADZIEWANA Z PIERSI INDYKA.

WYKONANIE. Ponad kilogramowa pierś indycza , tam gdzie mięso najgrubsze , rozciąć poziomo ALE NIE DO KOŃCA!!!! w kształcie prostokąta. Delikatnie rozbić tłuczkiem ,oczywiście przez folie .Mięso posolić , popieprzyć , na spód pokładłam plasterki wędzonego boczku (ale to jest niekonieczne ,o ile ktoś nie lubi , czy nie może. Najważniejsze jest posypać całą roladę żółtym serem /u mnie Gouda/ Na ser posypać pokrojoną w kosteczkę dużą cebulę . I to może już wystarczyć - ja jeszcze położyłam do środka wędzone pieprzówki , po czym zwinęłam mięso w roladkę. Następnie trzeba ją owinąć bawełnianą nicią . Włożyć do rękawa spożywczego , boki spiąć spinkami , które w nim się znajdują .Wstawić do piekarnika na na 190 - 200 *C na ok. 60 minut. Dziesięć minut przed końcem pieczenia , rozciąć nożyczkami ostrożnie rękaw ,żeby mięso lekko się zrumieniło.
  • Grubaska.Aneta

    Grubaska.Aneta

    1 grudnia 2014, 15:21

    A ja nigdy nie kupuje mięsa indyczego jakieś takie twardsze od kurczaka

  • kasiakasia71

    kasiakasia71

    1 grudnia 2014, 13:16

    Dobra dobra a ile to ma kalorii???

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.