SKŁADNIKI:
- 1 kula sera mozarella light;
- Mieszanka sałat lub dowolna sałata;
- Pomidory;
- Papryka czerwona (lub inny dowolny kolor)
- 2 łyżki kukurydzy konserwowej;
- Rzodkiewka;
- 1 łyżka oliwy;
- Sok z cytryny;
- Pieprz i sól.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Sałatę porwać na kawałki (lub skorzystać z gotowej mieszanki sałat). Paprykę pokroić w paseczki, pomidory w ósemki, rzodkiewkę w plastry, dodać kukurydzę. Wszystkie składniki wymieszać. Mozarellę wyjąć z woreczka i osączyć, pokroić w dość dużą kostkę, dodać do sałatki. Z soku z cytryny i łyżki oleju przygotować sos. Doprawić, delikatnie wymieszać.
Coffee1976
5 lutego 2014, 15:50Hej :) też uwielbiam tego typu sałatki, mix sałat i co się "nawinie", a jak dodam pierś pieczoną w paseczki, to spokojnie mam obiad :)