ok. 150 g makaronu np. rurki
1 brokuł
1/2 papryki
1 cebula
1/2 cukinii
1 kulka mozzarelli
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie ok. 4 minuty.
Resztę warzyw dowolnie kroimy i podsmażamy chwilę na patelni. Doprawiamy do smaku.
Makaron gotujemy aldente.
Przygotowujemy żaroodporne naczynie, do którego wrzucamy makaron i warzywa.
Pół mozzarelli kroimy w kostkę i mieszamy z resztą w żaroodpornym naczyniu. Plastry kładziemy wierzch dania. Możemy posypać np. oregano.
Przykrywamy wierzch folią aluminiową i wstawiamy danie do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.
Pieczemy ok. 20 min (obserwować czy ser się nie przypala).
Po upieczeniu dzielimy na porcje.
Wartość kaloryczna: ok. 340 kcal/ porcja
- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
19stka
7 maja 2013, 07:29niby wie ale się mnie pyta
iwidorka
3 maja 2013, 23:53przydałby się jeszcze obrazek tego dania, ale sam przepis brzmi dobrze :)
cambiolavita
3 maja 2013, 16:49Swietny i prosty przepis na cos pysznego , dzieki, wykorzystam :)
schmetterlingjojo
3 maja 2013, 14:39narobibals mi apetytu. jutro zrobie, zyle, ze pelnoziarnistym makaronem:-)
liliputek91
3 maja 2013, 13:36jadłam coś podobnego kiedyś, zgadzam się, że pycha:)