Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
znalezione na vitalli


Papryka faszerowana

Skladniki:
papryka (dowolny kolor, dowolna ilosc- ja drugiej nie moglam zjesc)
cebula
pieczarki
kilka zabkow czosnku (jak kto lubi)
mieso mielone (ja kupuje extra chude wolowe, ale moze byc np z indyka)
przyprawy (pieprz, sol, pieprz ziolowy, papryka, czosnek, ziola prowansalskie)
do farszu dodalam tez torche pietruszki swiezej
puszka pomidorow (jako sos; ale niekoniecznie)

Cebulke siekamy, szklimy na oliwie. Dodajemy pieczarki i czosnek, podsmazamy. Dodajemy miesko, takze podsmazamy. oczywiscie to cale podsmazanie musi byc przyprawione.
paprykom odcinamy czapeczki, usuwamy gniazda nasienne.
Do papryki wkladamy ciasno farsz (czyli to co bylo na patelni). papryczki ukladamy w naczyniu zaroodpornym. na spod mozna wrzucic pomidory z puszki lub troche bulionu. Przykrywamy i pieczemy w rozgrzanym piekarniku (180stopni) ok pol godziny).
  • agakam1988

    agakam1988

    10 stycznia 2013, 19:46

    Ja też robię paprykę faszerowaną z mięsem mielonym drobiowym i z brązowym ryżem. I do tego sos pomidorowy własnej roboty. Pychota:)

  • Ajlona

    Ajlona

    10 stycznia 2013, 18:29

    Ach, ta papryka chodzi za mną już od jakiegoś czasu. Muszę ją wkrótce zrobić.

  • schmetterlingjojo

    schmetterlingjojo

    10 stycznia 2013, 17:36

    dzieki za przepis. uwielbiam nadziewana papryke, a nie bardzo umialam ja zrobic:-)

  • agnieszka848

    agnieszka848

    10 stycznia 2013, 17:28

    danie wydaje sie byc smaczne ile ten smakolyk moze miec kcal???

  • Valentina1987

    Valentina1987

    10 stycznia 2013, 15:57

    Mniam :) Brzmi bardzo apetycznie :):):)

  • Whispers

    Whispers

    10 stycznia 2013, 15:56

    Ja bym jeszcze na mięsko położyła plasterek sera :)

  • Hexanka

    Hexanka

    10 stycznia 2013, 15:52

    Smacznego !!!! pyszne !

  • Hexanka

    Hexanka

    10 stycznia 2013, 15:52

    Smacznego !!!! pyszne !

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.