Papryka faszerowana
Skladniki:
papryka (dowolny kolor, dowolna ilosc- ja drugiej nie moglam zjesc)
cebula
pieczarki
kilka zabkow czosnku (jak kto lubi)
mieso mielone (ja kupuje extra chude wolowe, ale moze byc np z indyka)
przyprawy (pieprz, sol, pieprz ziolowy, papryka, czosnek, ziola prowansalskie)
do farszu dodalam tez torche pietruszki swiezej
puszka pomidorow (jako sos; ale niekoniecznie)
Cebulke
siekamy, szklimy na oliwie. Dodajemy pieczarki i czosnek, podsmazamy.
Dodajemy miesko, takze podsmazamy. oczywiscie to cale podsmazanie musi
byc przyprawione.
paprykom odcinamy czapeczki, usuwamy gniazda nasienne.
Do
papryki wkladamy ciasno farsz (czyli to co bylo na patelni). papryczki
ukladamy w naczyniu zaroodpornym. na spod mozna wrzucic pomidory z
puszki lub troche bulionu. Przykrywamy i pieczemy w rozgrzanym
piekarniku (180stopni) ok pol godziny).
- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
agakam1988
10 stycznia 2013, 19:46Ja też robię paprykę faszerowaną z mięsem mielonym drobiowym i z brązowym ryżem. I do tego sos pomidorowy własnej roboty. Pychota:)
Ajlona
10 stycznia 2013, 18:29Ach, ta papryka chodzi za mną już od jakiegoś czasu. Muszę ją wkrótce zrobić.
schmetterlingjojo
10 stycznia 2013, 17:36dzieki za przepis. uwielbiam nadziewana papryke, a nie bardzo umialam ja zrobic:-)
agnieszka848
10 stycznia 2013, 17:28danie wydaje sie byc smaczne ile ten smakolyk moze miec kcal???
Valentina1987
10 stycznia 2013, 15:57Mniam :) Brzmi bardzo apetycznie :):):)
Whispers
10 stycznia 2013, 15:56Ja bym jeszcze na mięsko położyła plasterek sera :)
Hexanka
10 stycznia 2013, 15:52Smacznego !!!! pyszne !
Hexanka
10 stycznia 2013, 15:52Smacznego !!!! pyszne !