Dozwolone i niedozwolne produkty
Warzywa wymagające kontroli spożycia: zielona fasolka, fasola, bób, kukurydza, groszek, buraki gotowane i marchew gotowana.
Owoce: Tych, których należy unikać w trakcie Diety odchudzającej to figi, banany, winogrona, awokado, oliwki i kokosy. Dieta obniżająca wagę ciała wyklucza suszone owoce i owoce w syropie.
Mięso: Należy unikać wieprzowiny i wszelkich przetworzonych produktów zawierających mięso wieprzowe: konserwy, parówki, kabanosy itp., baraniny, boczku, oraz wędlin, dopuszczalne chude wędliny drobiowe.
Ryby: należy kontrolować ilość ryb o wysokiej zaw. tłuszczu: łosoś, sardynka, sardela, makrela, śledź, węgorz. Należy unikać produktów rybnych w oleju i sosach.
Jajka: Zalecane jest spożycie jaj w ilości 3-4 tygodniowo. W tym ograniczeniu podlegają żółtka, ilość białek jest nieograniczana.
Nabiał: NALEŻY UNIKAĆ serów tłustych, żółtych, oscypków i pleśniowych. Wskazane są sery i serki wiejskie do 7% tłuszczu oraz kefiry, maślanki i jogurty naturalne do 3 % tłuszczu.
mritula
1 stycznia 2013, 21:17Co to za dietka? czyżby coś Dukanowego?