Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
:)


Dozwolone i niedozwolne produkty


Warzywa wymagające kontroli spożycia: zielona fasolka, fasola, bób, kukurydza, groszek, buraki gotowane i marchew gotowana.

Owoce: Tych, których należy unikać w trakcie Diety odchudzającej to figi, banany, winogrona, awokado, oliwki i kokosy. Dieta obniżająca wagę ciała wyklucza suszone owoce i owoce w syropie.

Mięso: Należy unikać wieprzowiny i wszelkich przetworzonych produktów zawierających mięso wieprzowe: konserwy, parówki, kabanosy itp., baraniny, boczku, oraz wędlin, dopuszczalne chude wędliny drobiowe.

Ryby: należy kontrolować ilość ryb o wysokiej zaw. tłuszczu: łosoś, sardynka, sardela, makrela, śledź, węgorz. Należy unikać produktów rybnych w oleju i sosach.

Jajka: Zalecane jest spożycie jaj w ilości 3-4 tygodniowo. W tym ograniczeniu podlegają żółtka, ilość białek jest nieograniczana.

Nabiał: NALEŻY UNIKAĆ serów tłustych, żółtych, oscypków i pleśniowych. Wskazane są sery i serki wiejskie do 7% tłuszczu oraz kefiry, maślanki i jogurty naturalne do 3 % tłuszczu.

  • mritula

    mritula

    1 stycznia 2013, 21:17

    Co to za dietka? czyżby coś Dukanowego?

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.