Zaletą tego ciasta jest to ,że nigdy nie masz go dosyć...chciałabyś jeść bez końca!
Opis przygotowania
czas przygotowania:1. CAPPUCINO Z PIANKĄ I BITĄ ŚMIETANĄ
Masa cappuccino:
- opakowanie cappuccino czekoladowego (130g)
- 2,5 szklanki mleka
- 4 opakowania Śnieżki
- 2 łyżki żelatyny
Pianka cytrynowa:
- 1/2 l śmietany kremówki 30%
- 1 galaretka cytrynowa
- 1 łyżka cukru pudru
Bita śmietanka:
- 1/2 l śmietany kremówki 30%
- 1 łyżka cukru pudru
- 2 śmietan fixy
Dekoracja:
Tarta czekolada do posypania
Najpierw upiec biszkopt. Ostudzić. Blaszka 25x40 cm.
Masa cappuccino:
Zagotować mleko i rozpuścić w nim cappuccino. Ostudzić. Do zimnego dodać śnieżki i zmiksować.
Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Ostudzić i dodać do masy.
Wylać na biszkopt i wstawić do lodówki do stężenia.
Cytrynowa pianka:
Ubić śmietanę (należy pamiętać,że musi być zimna). Dodać do niej cukier puder i tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance wody.
Bita śmietanka:
Śmietanę ubić. Dodać cukier puder i śmietan fixy. Wyłożyć na piankę.
Wierzch posypać tartą czekoladą