Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
a to moja pokusa....


Cappucino z bitą śmietanąZaletą tego ciasta jest to ,że nigdy nie masz go dosyć...chciałabyś jeść bez końca!


Opis przygotowania

czas przygotowania:

1. CAPPUCINO Z PIANKĄ I BITĄ ŚMIETANĄ

Masa cappuccino:

- opakowanie cappuccino czekoladowego (130g)
- 2,5 szklanki mleka
- 4 opakowania Śnieżki
- 2 łyżki żelatyny


Pianka cytrynowa:

- 1/2 l śmietany kremówki 30%
- 1 galaretka cytrynowa
- 1 łyżka cukru pudru

Bita śmietanka:

- 1/2 l śmietany kremówki 30%
- 1 łyżka cukru pudru
- 2 śmietan fixy

Dekoracja:

Tarta czekolada do posypania

Najpierw upiec biszkopt. Ostudzić. Blaszka 25x40 cm.

Masa cappuccino:

Zagotować mleko i rozpuścić w nim cappuccino. Ostudzić. Do zimnego dodać śnieżki i zmiksować.
Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Ostudzić i dodać do masy.
Wylać na biszkopt i wstawić do lodówki do stężenia.

Cytrynowa pianka:

Ubić śmietanę (należy pamiętać,że musi być zimna). Dodać do niej cukier puder i tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance wody.

Bita śmietanka:

Śmietanę ubić. Dodać cukier puder i śmietan fixy. Wyłożyć na piankę.

Wierzch posypać tartą czekoladą

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.